Dzeko zorgt voor enorme ontlading bij blunderend AS Roma

AS Roma heeft in extremis drie punten overgehouden aan het bezoek aan laagvlieger Frosinone. Zonder Justin Kluivert (negentig minuten op de bank) en Rick Karsdorp (geblesseerd) vochten de Romeinen zich terug van een schlemielige achterstand en leken ze de overwinning in de slotfase alsnog weg te geven, maar in extremis was Edin Dzeko de grote man.

Frosinone
Frosinone
2 - 3
AS Roma
AS Roma

Dat AS Roma al na vier minuten op achterstand stond, had het volledig aan zichzelf te danken. Steven Nzonzi wilde de bal inspelen op de inschuivende Daniele De Rossi, maar die rekende daar niet op. Camillo Ciano pikte de bal op en haalde uit, maar Roma-keeper Robin Olsen leek met zijn linkerarm redding te brengen. De bal ging echter recht omhoog en stuiterde vervolgens via een curve in het doel.

Na die dubbele flater (zie video hieronder) leken de bezoekers de kluts even kwijt. Ciano kreeg van dichtbij dé kans op de 2-0, maar hij schoot hoog over. De eerste Romeinse mogelijkheid was voor Stephan El Shaarawy, maar hij zag hoe zijn fraaie kopbal ternauwernood over werd getikt door keeper Marco Sportiello. Het worstelende Roma draaide de achterstand echter nog voor rust om, met dank aan een zeer opmerkelijke minuut.

Na een halfuur spelen tekende Dzeko voor de gelijkmaker. De goalgetter profiteerde van slap (lees: niet) ingrijpen in de verdediging van Frosinone en schoot de bal via de paal binnen. De fans van Roma waren nauwelijks klaar met juichen, toen de voorsprong al op het scorebord stond. Vanaf de aftrap raakte Frosinone de bal kwijt, waarna Dzeko de bal fraai meegaf aan El Shaarawy. Diens schot werd nog gekeerd, maar in de rebound gleed Lorenzo Pellegrini de 1-2 binnen.

Twintig minuten voor tijd leek Frosinone op gelijke hoogte te komen, maar de vlak daarvoor ingevallen Andrea Pinamonti faalde van dichtbij jammerlijk. Daardoor leek hij zijn ploeg een goed resultaat door de neus te boren, maar tien minuten later maakte hij zijn fout goed. Ciano legde de bal goed breed, waardoor Pinamonti simpel de 2-2 achter Olsen kon schuiven. Daar leek het bij te blijven, maar dat was buiten Dzeko gerekend. Op aangeven van El Shaarawy frommelde hij de winnende binnen, direct daarna klonk het laatste fluitje.

Domper op de feestvreugde bij AS Roma was de ogenschijnlijke zware enkelblessure die Kostas Manolas opliep, hij moest per brancard van het veld.