Dwarsliggende regering levert Belize FIFA-schorsing op

Doordat de regering van Belize weigert voor beveiliging te zorgen rondom het WK-kwalificatieduel met Montserrat, heeft wereldvoetbalbond FIFA het land geschorst. De wedstrijd, die zondag zou plaatshebben, is daarom voor onbepaalde tijd uitgesteld. De eerste ontmoeting eindigde in 5-2 voor Belize.

Dwarsliggende regering levert Belize FIFA-schorsing op

Het besluit volgt op een brief van het Ministerie van Sport, die stelde dat de voetbalbond niet gemachtigd is de staat te vertegenwoordigen. Het orgaan zou niet hebben voldaan aan enkele procedurele verplichtingen. Toen de regering vervolgens meldde geen politie in te zetten, greep de FIFA direct in.

De FIFA zag in de houding van Belize een overtreding van de statuten, die inmenging van de autoriteiten in bondszaken niet toestaan. De schorsing wordt opgeheven, zodra de regering haar besluit terugdraait. Vóór 10 juli moet het dispuut zijn opgelost en het kwalificatieduel met Montserrat zijn afgewerkt. Anders sluit de FIFA Belize definitief uit van deelname aan de voorrondes van het WK in 2014. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's