Duurste Eredivisie-aankopen vallen tegen: slechtste cijfers voor PSV-scouting

Reacties

De vijf duurste spelers die afgelopen seizoen neerstreken in de Eredivisie zijn allen om uiteenlopende redenen nog niet geslaagd.

Duurste Eredivisie-aankopen vallen tegen: slechtste cijfers voor PSV-scouting
© Pro Shots

De grootste financiële flop werd PSV'er Bruma. Voormalig technisch manager Marcel Brands deed elke transferwindow verwoede pogingen de rappe buitenspeler naar Eindhoven te halen, en vorige zomer was het dan eindelijk zover. Er werd 12,5 miljoen euro betaald voor de toen 24-jarige aanvaller, die totaal niet kon imponeren.

Ook Edson Álvarez, Razvan Marin, Timo Baumgartl en Ritsu Doan hebben nog geen onuitwisbare indruk kunnen maken. De PSV-scouting overlegt dus de slechtste cijfers. Doan kon zich nog niet onderscheiden en Baumgartl, die werd gepresenteerd als de nieuwe Daniel Schwaab, belandde op de bank.

De miljoenenaanwinsten en hun tegenvallende prestaties, het is slechts één element in een uitgebreid verhaal waarin we de prestaties van buitenlandse aankopen van Eredivisie-clubs tegen het licht houden. Uiteraard staan we ook stil bij de voltreffers. Denk aan Lisandro Martínez (Ajax), Marcos Senesi (Feyenoord), Tobias Pachonik (VVV-Venlo), Orestis Kiomourtzoglou (Heracles Almelo) en Sergio Peña (FC Emmen).

Dan zijn er nog de 'spookvoetballers', de spelers die zich nooit wisten te presenteren aan het grote publiek. Zo moest Feyenoord doorpakken om de talentvolle George Johnston vast te leggen, want volgens toenmalig technisch directeur Sjaak Troost hadden veel clubs interesse. Het Legioen weet nog steeds niet waarom.

Lees op VI PRO het volledige verhaal over de stoet Eredivisie-buitenlanders. Wat zijn we eigenlijk wijzer geworden van al die tropische verrassingen en kindsterretjes?

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.