Duurste Ajax-transfers ooit: Ziyech in spoor van Frenkie en De Ligt

Reacties

Hakim Ziyech gaat door zijn zomerse overstap naar Chelsea de boeken in als een van de duurste uitgaande transfers ooit in de clubhistorie van Ajax. Alleen voor Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong ontvingen de Amsterdammers een hogere transfersom.

Duurste Ajax-transfers ooit: Ziyech in spoor van Frenkie en De Ligt
© Pro Shots

Ajax bevestigde donderdagmiddag wat woensdag al naar buiten kwam: Ziyech gaat de club komende zomer na vier jaar verruilen voor Chelsea. De Londenaren betalen veertig miljoen euro voor de 26-jarige spelmaker, een bedrag dat middels bonussen kan oplopen tot 44 miljoen euro. Het is ongeveer evenveel als Ajax in de zomer van 2017 ontving voor Davinson Sánchez. De Colombiaanse verdediger vertrok toen voor veertig miljoen plus twee miljoen bonussen naar Tottenham Hotspur.

Als alle variabelen in de deal met Chelsea worden gelicht, komt Ziyech met een transfersom van 44 miljoen in zijn eentje op de derde plaats terecht qua duurste uitgaande transfers ooit in de geschiedenis van Ajax. Afgelopen zomer vertrokken De Ligt en De Jong volgens de officiële gegevens van Ajax allebei voor een transfersom van 75 miljoen euro naar respectievelijk Juventus en Barcelona. In het geval van De Jong kan die transfersom middels bonussen nog oplopen tot 86 miljoen euro.

Zo heeft Ajax de kas de laatste jaren flink gespekt met uitgaande transfers. Nog niet zo lang geleden was de in 2016 aan Napoli verkochte Arek Milik met zijn transfersom van 32 miljoen euro (33 inclusief bonussen) nog de duurste verkoop aller tijden. Inmiddels is de Poolse spits dus al verdrongen naar de vijfde plek. Wel wordt het elftal dat vorig seizoen nog furore maakte in de Champions League langzaam maar zeker ontmanteld, blijkt ook uit onderstaande fraaie tweet van Bleacher Report.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

duurste uitgaande transfers in ajax-historie

Speler Seizoen Club Bedrag Incl. bonussen
Frenkie de Jong 2019/20 Barcelona 75 miljoen 86 miljoen
Matthijs de Ligt 2019/20 Juventus 75 miljoen -
Hakim Ziyech 2020/21 Chelsea 40 miljoen 44 miljoen
Davinson Sánchez 2017/18 Tottenham 40 miljoen 42 miljoen
Arek Milik 2016/17 Napoli 32 miljoen 33 miljoen
Davy Klaassen 2017/18 Everton 27 miljoen -
Wesley Sneijder 2007/08 Real Madrid 27 miljoen -
Klaas Jan Huntelaar 2008/09 Real Madrid 20 miljoen 27 miljoen
Luis Suárez 2010/11 Liverpool 26,5 miljoen -
Kasper Dolberg 2019/20 OGC Nice 20,5 miljoen -

Bedragen zijn in euro's en allemaal afkomstig van officiële website Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.