Internazionale heeft dankzij twee verdedigers gewonnen op bezoek bij Empoli, dat lange tijd met tien man speelde.

Empoli
Empoli
0 - 2
Internazionale

Na de 3-1 nederlaag bij Lazio en de 1-1 afgelopen weekend thuis tegen Juventus kon Inter wel weer een overwinning gebruiken. De regerend kampioen zag stadgenoot AC Milan dinsdagavond namelijk tien punten voorsprong nemen en om de koploper niet uit het zicht te verliezen, moest Empoli wel verslagen worden. Het waren dit keer niet de aanvallers die het verschil maakten.

Op aangeven van Alexis Sánchez kopte Danilo D'Ambrosio de bezoekers in de 34ste minuut op voorsprong en in de 66ste minuut maakte Federico Dimarco na voorbereidend werk van Lautaro Martínez 2-0. Empoli stond op dat moment nog maar met tien man op het veld, aangezien Samuele Ricci in de 51ste minuut een rode kaart had gehad voor een overtreding op de doorgebroken Nicolò Barella.

Denzel Dumfries, die afgelopen zondag tegen Juventus in de slotfase een - discutabele - strafschop veroorzaakte die de 1-1 opleverde, bleef de hele wedstrijd op de bank bij Internazionale.

Cagliari
Cagliari
1 - 2
AS Roma
AS Roma

Kevin Strootman ontbrak bij Cagliari tijdens het thuisduel met zijn oude club AS Roma, waar Rick Karsdorp een basisplaats had. Nadat Leonardo Pavoletti zeven minuten na rust de thuisclub op 1-0 had gezet, leken de Romeinen voor de vierde wedstrijd op rij zonder overwinning te blijven.

De ploeg van de geschorste trainer José Mourinho toonde echter veerkracht: door treffers van Ibañez en Lorenzo Pellegrini werd het nog 1-2. Heel erg blij reageerde de Portugees echter niet op die winnende treffer.