Dumfries ziet terugkerend probleem bij PSV

Denzel Dumfries zag PSV zondag op een comfortabele voorsprong komen tegen Fortuna Sittard, maar de Eindhovenaren maakten het zichzelf in de tweede helft toch nog lastig. Dat was niet voor het eerst, oordeelde de aanvoerder van PSV.

Fortuna Sittard
1 - 3
PSV
PSV

'Het ging niet zo makkelijk als gehoopt, daar moeten we eerlijk over zijn', zei Dumfries tegen ESPN. 'We begonnen goed en hadden de wedstrijd onder controle. Op een gegeven moment glipte het duel uit onze handen. We kwamen een stapje te laat op bepaalde plekken, waardoor zij wat gevaarlijker werden. Daardoor kregen we het nog lastig in de slotfase.'

Buiten de twee goals van Eran Zahavi had PSV bij rust op een grotere voorsprong kunnen staan. 'In de eerste helft hadden we het moeten afmaken. Als we dat hadden gedaan, hadden we het niet zo ver laten komen als nu. We hebben genoeg mogelijkheden gehad. Het veldspel was goed en we waren zeer efficiënt. Dat moeten we dan doortrekken, maar het gebeurt ons vaker dat we het nalaten om de wedstrijd in het slot te gooien. Dat moeten we slimmer doen.'

In de tweede helft bracht Fortuna de spanning terug via George Cox. 'Ik merkte dat we overal een stapje te laat kwamen', beantwoordde Dumfries de vraag over waar het misging. 'We verloren de tweede ballen. We probeerden er wat meer energie in te leggen, maar door de 1-2 weet je dat het lastig wordt. Gelukkig maakte Noni een fantastische goal. Zo zie je maar dat het fijn is dat onze buitenspelers weer terug zijn. Met individuele kwaliteit kunnen we een wedstrijd killen. Cody en Noni kunnen voor dreiging zorgen en dat hebben we gemist.'

Schmidt
Trainer Roger Schmidt was ook niet helemaal tevreden met het optreden van PSV, zo vertelde hij tijdens de persconferentie na de wedstrijd. 'Ons doel was om hetzelfde niveau te halen als vorige week tegen Ajax. Dat is niet gelukt, maar we hebben we topgoals gemaakt vandaag en we creëerden wat goede kansen. Fortuna is een goed team, dat wisten we. We gaven te veel kansen weg en waren niet agressief genoeg in het drukzetten. Daar was ik niet blij mee.'