Dumfries legt uit waarom hij beter spel verwacht tegen Ecuador

Reacties

Denzel Dumfries is zelfkritisch na de wedstrijd tegen Senegal. Hij vindt dat zowel het spel van Oranje als dat van zichzelf beter moet om vrijdag ook Ecuador te verslaan.

Dumfries legt uit waarom hij beter spel verwacht tegen Ecuador
Nederland
Nederland
1 - 1
Ecuador
Ecuador

'Het was een goede uitslag, maar ik ben niet tevreden over het spel. We waren slordig aan de bal. We hebben nu genoeg aandacht besteed aan het analyseren van de wedstrijd en ik weet nu wat ik beter moet doen', vertelde Dumfries donderdagmiddag op de persconferentie richting het belangrijke duel van vrijdag.

De rechtsback ziet een duidelijk verschil tussen Europese voetballanden en de landen buiten Europa, zoals Ecuador. 'Het verschil zit hem natuurlijk vooral in het fysieke aspect. Ze schromen de duels niet en zijn anders gestructureerd als team. We moeten ons vooral focussen op onszelf en de dingen meenemen die we hebben geleerd van de wedstrijd tegen Senegal. Het belangrijkste is om zuiverder aan de bal te zijn. Als dat op orde is, kunnen we tegen iedereen spelen.'

Ook was de back enthousiast over de bondscoach, Louis van Gaal. 'Hij geeft veel vertrouwen en duidelijkheid, iedereen weet waar hij aan toe is. Er zit een stijgende lijn in het elftal en ik denk dat hij er veel aan heeft bijgedragen. Er is echt een topsportklimaat, hij zegt eerlijk wat beter moet.'

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer D. Dumfries
Meer over D. Dumfries
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.