Dumfries over uitbarsting Schmidt: 'Als hij Duits praat, dan is hij écht boos'

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries was niet helemaal tevreden met het optreden van de Eindhovenaren tegen VVV-Venlo, maar kon vanwege de overwinning toch lachen. En dus kon hij na afloop met een grote grijns uitleggen hoe zijn trainer Roger Schmidt is als hij boos is.

PSV
PSV
4 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

PSV kwam thuis op een 0-1 achterstand, maar richtte zich op en liep na rust uit naar een 4-1 overwinning. 'Een mooie overwinning', oordeelde Dumfries direct na afloop bij FOX Sports. Nou ja, was het wel echt mooi geweest? 'Nee, ik denk het niet, maar wel verdiend. Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen, in deze laatste wedstrijd van het jaar. Je merkt dat de jongens een beetje vermoeid zijn en hun spieren voelen. Ik ook, zeker. Maar we zijn gezegend dat we mogen voetballen, zo bekijken we het maar.'

De captain moest echter ook toegeven dat het in de eerste helft niet best was van Eindhovense zijde. 'Je moet eerlijk naar jezelf zijn: qua energie hebben we een schandalige eerste helft op de mat gelegd. Of de trainer in de rust boos was? Ja, hij was een klein beetje kwaad, en terecht ook. Het was gewoon niet goed genoeg. We moesten meer energie erin stoppen en het meer als team doen, dan zie je na rust dat we gelijk kansen krijgen.'

Desgevraagd ging Dumfries (met een vette knipoog) nog wat dieper in op hoe Schmidt is tijdens een uitbarsting. 'Dat is soms wel eng hoor, haha! Gelukkig hebben we dat nog maar één keer echt meegemaakt. Welke wedstrijd was dat nou? Een Europese wedstrijd... Oh ja, PAOK-thuis, toen we op achterstand stonden. Toen was hij in z'n woorden wat feller. Hij praatte Duits ook. Dan weet je dat hij écht boos is, want normaal praat hij Engels, haha.'