Dumfries heeft toptransfer naar Inter te pakken

Reacties

Denzel Dumfries vervolgt zijn carrière bij Internazionale. De 25-jarige rechtsback gaat de overstap maken vanuit PSV. De Eindhovense club is op hoofdlijnen akkoord met Inter, dat een transfersom van vijftien miljoen euro inclusief bonussen neertelt. Dumfries wordt vrijdag medisch gekeurd.

Dumfries heeft toptransfer naar Inter te pakken
© Pro Shots

Inter volgt Dumfries al lange tijd. Al tijdens het EK werd duidelijk dat de Italianen de vleugelverdediger nauwlettend in de gaten hielden. Op dat toernooi was Dumfries één van de grote uitblinkers bij het Nederlands elftal. Ook Everton hengelde naar zijn diensten. In eerste instantie wilden beide clubs hem huren, maar PSV weigerde daaraan mee te werken.

De Eindhovenaren wilden Dumfries, die in Eindhoven nog een contract tot medio 2023 had, alleen verkopen en hield ook de poot stijf wat betreft de transfersom. Daarom liet een akkoord even op zich wachten, maar door de astronomische transfersom die Inter binnenkrijgt voor Romelu Lukaku, was het bedrag voor Dumfries een stuk minder moeilijk op te hoesten.

Voor Dumfries komt er zo een einde aan een periode van drie seizoenen bij PSV, waarin hij uitgroeide tot aanvoerder en in totaal 124 officiële wedstrijden speelde. Bij Inter is hij de vervanger van Achraf Hakimi die voor zestig miljoen euro werd verkocht aan Paris Saint-Germain.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Verwacht dat transfer Dumfries heel snel rondkomt'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer D. Dumfries
Meer over D. Dumfries
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.