Dumfries alsnog opgeroepen voor Oranje, Ihattaren haakt af

Reacties

Denzel Dumfries meldt zich maandag alsnog bij het Nederlands elftal. De rechtsback van PSV was in eerste instantie niet geselecteerd, maar is na zijn optreden tegen Willem II (3-0) alsnog opgeroepen door Frank de Boer. Daartegenover staat de afmelding van Mohamed Ihattaren, die ziek is.

Dumfries alsnog opgeroepen voor Oranje, Ihattaren haakt af
© Pro Shots

De selectie van het Nederlands elftal blijft zodoende uit 25 spelers bestaan. Waar Ihattaren zijn debuut voor Oranje dus tot in 2021 zal moeten uitstellen, komt Dumfries er alsnog bij. De Boer had de aanvoerder van PSV in eerste instantie niet opgenomen in zijn definitieve selectie, omdat zijn laatste wedstrijd door coronaperikelen van 22 oktober dateerde.

Zondag maakte Dumfries echter zijn rentree in het Eredivisie-duel met Willem II en dat ging dusdanig goed dat de negenvoudig international maandag alsnog aansluit bij het Nederlands elftal. De 24-jarige rechtsback speelde meteen weer negentig minuten mee en gaf twee assists. Zijn getoonde fitheid was reden om toch nog te worden uitgenodigd door De Boer.

Zo heeft de selectie sinds vrijdag al de nodige mutaties ondergaan. Eerder dit weekend meldde Jasper Cillessen zich al geblesseerd af. De Boer haalde Justin Bijlow bij Oranje als vervanger van de Valencia-doelman, maar de keeper van Feyenoord liep zondag voor het duel met FC Groningen eveneens een blessure op. Daarop werd FC Twente-doelman Joël Drommel opgeroepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.