Duizenden kilometers verder: WK voor clubs al klaar voor Hienghène Sport

Reacties

De selectie van Hienghène Sport reisde deze maand de hele wereld over, maar zal met weinig plezier terugkijken op wedstrijden in Frankrijk en Qatar. De kampioen van Oceanië is al na één duel klaar op het WK voor clubs en kan de terugreis van ruim 13 duizend kilometer al gaan boeken.

Duizenden kilometers verder: WK voor clubs al klaar voor Hienghène Sport
© Pro Shots
Al Sadd
Al Sadd
nv
3 - 1
Hienghène Sport
Hienghène Sport

Hienghène Sport won een half jaar geleden de OFC Champions League, door in de finale met 0-1 te winnen van AS Magenta. Het leverde de club uit Nieuw-Caledonië, gelegen op zo'n drieduizend kilometer afstand van Australië, een plek op het WK voor clubs op. Dat toernooi wordt georganiseerd in Qatar, op zo'n 13 duizend kilometer van Nieuw-Caledonië. In de eerste ronde werd Hienghène Sport gekoppeld aan Al Sadd van trainer Xavi.

Een maand voor de eerste wedstrijd van Hienghène Sport op het WK voor clubs kwam het team ook uit in de strijd om de Coupe de France. Nieuw-Caledonië is Frans gebied en daardoor mogen clubs van het eiland uitkomen in het Franse bekertoernooi. Na een reis van ruim 16 duizend kilometer ging het echter al snel mis voor Hienghène Sport, dat verloor van vijfdeklasser Vauban Strasbourg.

Ook op het WK voor clubs kon Hienghène Sport niet imponeren. In de eerste ronde was het na 120 minuten voetbal al klaar. Na de reguliere speeltijd stond het nog 1-1 in Doha, waar het toernooi wordt afgewerkt. Baghdad Bounedjah opende de score in de wedstrijd, wat voor de spits van Al Sadd niet zo heel bijzonder was. De Algerijn rijgt de doelpunten aaneen sinds zijn komst naar Qatar, met 91 doelpunten in 66 competitiewedstrijden loopt hij met gemak één op één voor Al Sadd.

Kort na rust trok Antoine Roïné de stand nog gelijk voor Hienghène Sport, maar in de verlenging ging de formatie uit Nieuw-Caledonië alsnog ten onder. Via Abdelkarim Hassan en Ró-Ró verzekerde Al Sadd zich van een plek in de volgende ronde. De ploeg uit Qatar treft in de tweede ronde CF Monterrey, waar Vincent Janssen onder contract staat. De Nederlandse spits mist echter het WK voor clubs door een blessure.

Pas in de derde ronde, de halve finale, komt de bekendste deelnemer aan het WK voor clubs aan bod. Champions League-winnaar Liverpool treft op 18 december de winnaar van het duel tussen Monterrey en Al Sadd.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Meer Wereld Club Kampioenschap
Meer over Wereld Club Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.