Duitsland wint strijd om Bayern-talent Musiala

Reacties

Jamal Musiala is eruit: het supertalent van Bayern München stelt zich beschikbaar voor de Duitse nationale ploeg. De zeventienjarige middenvelder speelde liefst 22 interlands voor vertegenwoordigende Engelse jeugdteams.

Duitsland wint strijd om Bayern-talent Musiala
© Pro Shots

In gesprek met The Athletic legt Musiala uit dat zijn hart voor zowel Duitsland als Engeland klopt. 'Uiteindelijk heb ik naar mijn gevoel geluisterd. Dit was geen makkelijk besluit.'

Musiala is geboren in Stuttgart en heeft een Nigeriaanse vader en een Duitse moeder. Op zevenjarige leeftijd verhuisde hij met zijn familie naar Londen en werd hij door Chelsea gescout bij Southampton. In 2019 maakte Musiala de overstap naar Bayern, waar hij dit seizoen is doorgebroken. Dinsdagavond nog kroonde het talent zich tot de jongste doelpuntenmaker in de Champions League namens een Bundesliga-club. Mede dankzij zijn 0-2 kende Bayern een makkelijke avond bij Lazio: 1-4.

Bondscoach Joachim Löw zou Musiala in januari al hebben verteld dat hij met de gedachte speelt hem op te roepen voor de interlands in maart. Het zorgde ervoor dat er haast zat achter de beslissing van het talent, die volgens Duitse media vrijdag zijn eerste profcontract met Bayern gaat tekenen. Op die dag viert Musiala zijn achttiende verjaardag.

Eerder op de dag stonden we al uitgebreid stil bij Jamal Musiala:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.