Duitsland sneuvelt weer in groepsfase na sensationele ontknoping

Voor de tweede keer op rij is Duitsland gesneuveld in de groepsfase van een WK. De ploeg van bondscoach Hansi Flick won weliswaar van Costa Rica, maar eindigde als derde omdat concurrent Japan won van Spanje

Costa Rica
Costa Rica
2 - 4
Duitsland
Duitsland

Duitsland kon gebaat zijn bij een ruime overwinning en zocht dan ook snel de aanval. In de negende minuut kopte Thomas Müller uit kansrijke positie naast, maar een minuut later opende Serge Gnabry de score. De aanvaller stond vrij in het strafschopgebied, ontving een voorzet van David Raum en knikte tegendraads raak in de verre hoek.

Duitsland kreeg voor de rust meerdere kansen om de marge te verdubbelen. Jamal Musiala soleerde tien minuten voor de rust door het strafschopgebied van Costa Rica en schoot naast; een geplaatste inzet van Gnabry zeilde eveneens langs de verkeerde kant van de paal. Toch kreeg ook Costa Rica een gigantische kans om te scoren. Na een misverstand tussen Raum en Antonio Rüdiger dook Keysher Fuller plots op voor het doel van Manuel Neuer, die met een uitgestoken arm de gelijkmaker voorkwam.

Enkele minuten later floot Stéphanie Frappart, de eerste vrouwelijke scheidsrechter ooit in een WK-wedstrijd, voor het rustsignaal. Er leek voor Duitsland weinig aan de hand, maar in de tweede helft ging het mis. Manuel Neuer had de bal niet klem na een kopstoot van Kendall Waston en zag Yeltsin Tejeda de rebound benutten. Vervolgens trof Musiala tweemaal de paal en leek Costa Rica voor een gigantische stunt te zorgen: Neuer tastte mis in een chaotische situatie en Juan Pablo Vargas zorgde met een laatste touché voor de 2-1.

Duitsland herpakte zich snel, want Kai Havertz ontving de bal in het strafschopgebied van Niclas Füllkrug en schoot gedecideerd raak. Dat was echter niet voldoende om door te bekeren: Duitsland moest winnen en tegelijkertijd hopen dat Spanje de 2-2 zou maken tegen Japan. Met een fantastische reflex voorkwam Keylor Navas de 2-3 van Füllkrug, maar uiteindelijk zorgde Havertz via een scherpe voorzet van Gnabry toch voor de overwinning. Later maakte Füllkrug ook nog de 2-4. Omdat Spanje de achterstand tegen Japan niet ongedaan maakte, strandde Duitsland voor de tweede keer op rij in de groepsfase van het WK.