Duitsland komt met de schrik vrij tegen dapper Hongarije

Duitsland is woensdagavond door het oog van de naald gekropen. De ploeg van Joachim Löw lag op het hakblok tegen Hongarije, maar vond in de slotfase toch nog de gelijkmaker die de EK-droom levend hield. Voor het bijna stuntende Hongarije zit het toernooi er nu op.

Duitsland
Duitsland
2 - 2
Hongarije
Hongarije

De Duitsers maakten in de vorige speelronde nog veel indruk tegen Portugal en werden na de 2-4 overwinning zelfs getipt als kandidaat voor de EK-winst. De ploeg van Löw moest woensdag alleen nog even winnen van Hongarije, op papier de zwakke broeder in de poule, en dan kon het toernooi écht gaan beginnen. Het gewenste scenario kwam uit, maar alles ging toch veel lastiger dan verwacht.

De Hongaren kwamen in de elfde minuut op een verrassende voorsprong. Ádám Szalai stond op scherp bij een gevaarlijke voorzet vanaf rechts en opende de score met een knappe snoekduik. Het geschrokken Duitsland moest zo in de achtervolging, maar liet in de eerste helft maar weinig zien. Hongarije verdedigde geconcentreerd en gaf geen noemenswaardige kansen weg.

Ook in de tweede helft viel het tegen wat Duitsland liet zien. Toch kwam de ploeg op gelijke hoogte: de Hongaarse doelman Péter Gulácsi zat helemaal mis bij een vrije trap, waarna Kai Havertz de gelijkmaker binnenkopte. Het betekende een flinke tegenvaller voor Hongarije, dat echter geen tijd nam om te treuren. Sterker nog: de reactie van de Hongaren had niet veel sneller kunnen komen.

Direct na de aftrap werd de bal naar voren gebracht en András Schäfer won na een weggewerkte bal vol overtuiging het kopduel. Hij bracht de bal zo bij Szalai, stoomde direct door en werd de diepte in gestuurd. In het vijandelijke strafschopgebied sprong Schäfer vol overtuiging met zijn hoofd naar de bal en hij was precies op tijd om de uit zijn doel gekomen Manuel Neuer te verslaan: 1-2.

De Hongaren lagen zo op koers voor een stunt van jewelste, maar kregen het niet voor elkaar om de benodigde drie punten over de streep te slepen. Zes minuten voor tijd kwam Duitsland weer op gelijke hoogte: Leon Goretzka stond op de juiste plek om uit een afvallende bal de 2-2 binnen te rammen. Daarmee pakte Duitsland het punt dat het nodig had om als tweede te finishen in Groep F. Hongarije eindigt met twee punten als vierde en gaat met opgeheven hoofd naar huis.