Duitsland in de ban van Bosz

Reacties

In Duitsland gaat het vandaag vooral over één ding: wie wordt de nieuwe trainer van Borussia Dortmund? Nadat de club vanochtend een afwijzing kreeg van de Zwitserse trainer Lucien Favre van Olympique Nice, zijn de pijlen gericht op Peter Bosz.

Duitsland in de ban van Bosz

Bosz, die bij Ajax nog een contract heeft tot medio 2019, heeft dit seizoen door de prestaties in de Europa League ook buiten Nederland veel waardering afgedwongen. Daarnaast past hij binnen het profiel van Dortmund, met zijn aanvallende en risicovolle speelstijl. Bovendien spreekt Bosz door zijn verleden als speler bij Hansa Rostock de Duitse taal en is hij gewend te werken met jonge spelers. De Duitse club heeft een keur aan jonge toptalenten. De gemiddelde leeftijd van de selectie van Dortmund is 25,4 jaar.

Vorige week was Bosz zelf nog resoluut over zijn eigen toekomst. 'Ik weet niet hoe de selectie er in de voorbereiding exact uitziet, maar ik zal wel de trainer zijn', sprak hij onder meer tegen VI na de finale tegen Manchester United. 'Bij mijn vorige clubs had ik clausules in mijn contract, bij Ajax niet. Dat zegt wel iets, ik heb het bij Ajax uitstekend naar mijn zin.'

De vraag is of Bosz de flirt van Borussia Dortmund kan weerstaan. De trainer kan in een grote competitie als de Bundesliga zichzelf verder ontwikkelen en heeft bovendien meer middelen om te investeren. Het Duitse Bild meldt zojuist dat Dortmund behalve Bosz ook Kasper Dolberg zou willen inlijven. De club had afgelopen winter al interesse in de Deense spits.

Borussia Dortmund is op zoek naar een nieuwe trainer, nadat de club eerder deze week afscheid nam van Thomas Tuchel. Volgens goed ingevoerde Duitse media is Bosz de voornaamste kandidaat. Mocht hij ook niet haalbaar zijn, dan zou de club willen doorschakelen op 1. FC Köln-trainer Peter Stöger. Ajax zelf wil niet reageren op de geruchten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.