Duitsland geeft ook Ecuador het nakijken

In Berlijn stond de winst in Groep A op het spel. Duitsland liet niets aan toeval over en legde met de sterkst mogelijke formatie Ecuador over de knie (3-0). Miroslav Klose was de gevierde man bij Die Mannschaft.

Duitsland geeft ook Ecuador het nakijken

Ecuador-bondscoach Luis Suarez had zijn ploeg, deels noodgedwongen, op vijf plaatsen gewijzigd in vergelijking met de 3-0 winst op Costa Rica. Onder meer smaakmaker Carlos Tenorio moest vanwege een blessure verstek laten gaan. Het bleek te veel van het goede.

Duitsland, waar alleen Robert Huth nieuw was als vervanger van de 'gele' Christoph Metzelder, had geen problemen met de dit toernooi verrassende Zuid-Amerikanen. Al in de eerste helft had de ploeg van Jürgen Klinsmann een degelijke basis gelegd voor de overwinning, die de groepwinst zeker stelde.

In de vierde minuut rondde Miroslav Klose al een goede Duitse aanval af. De goalgetter van Werder Bremen deed dat op slag van rust nog eens dunnetjes over, waarbij de bijdrage van Michael Ballack aanzienlijk mocht worden genoemd. Na rust nam Duitsland doelbewust gas terug. Het hoefde ook niet zo nodig, zeker omdat Lukas Podolski op aangeven van Bernd Schneider ruim een half uur voor het einde de 3-0 op het scorebord had gebracht. De treffer was ook voor Ecuador het sein om zich niet meer bovenmatig in te spannen. Duitsland wacht in de tweede ronde de nummer twee van Groep B, terwijl Ecuador de nummer één van die groep als opponent wacht.

Bekijk hier al onze video's