Duitsland door het oog van de naald door uithaal Kroos

Reacties

Duitsland heeft zaterdag in de absolute slotfase een cruciale zege geboekt op Zweden in Groep F van het WK. Lang leek de ploeg van bondscoach Joachim Löw genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, maar dankzij een uithaal van Toni Kroos schreven de Duitsers toch drie punten bij.

Duitsland door het oog van de naald door uithaal Kroos

De druk op de Duitsers was na de winst van Mexico eerder op de dag nog groter geworden, want bij een nederlaag tegen Zweden zou het WK al ten einde zijn. Daarbij kwam nog dat Löw zijn elftal op vier plaatsen wijzigde. Mesut Özil zat bijvoorbeeld op de bank, terwijl Julian Draxler zijn plek overnam. Duitsland moest en dat was te merken in de beginfase. De ploeg van Löw viel direct aan en waagde enkele pogingen van afstand, maar die troffen geen doel.

Zweden hield stand tijdens de felle beginfase van Duitsland en kreeg in de tegenstoot een goede kans via Marcus Berg, die in een snelle aanval stuitte op keeper Manuel Neuer. Toch kwamen de Zweden na een half uur op voorsprong. Na balverlies van Toni Kroos vond Viktor Claesson ploeggenoot Ola Toivonen. De voormalig aanvaller van PSV nam de voorzet op zijn borst aan en tikte de bal knap over Neuer heen in het doel: 0-1.

Duitsland was virtueel uitgeschakeld en moest in de achtervolging. Invaller Ilkay Gündogan, die de geblesseerde Sebastian Rudy verving, schoot van afstand en zag keeper Robin Olsen redden. Ook Jérôme Boateng waagde van afstand een poging, die naast zeilde. De grootste kans was echter voor de Zweden. Berg kopte richting de linkerhoek, maar Neuer hield Duitsland met een knappe redding op de been.

Met Mario Gómez na rust in de ploeg voor Draxler had Duitsland wel snel succes. De routinier van VfB Stuttgart tikte een voorzet van Timo Werner door en Marco Reus stond achter hem om de bal binnen te werken: 1-1. Vervolgens misten Thomas Müller, die net naast kopte, en Jonas Hector, wiens poging werd gestopt door Olsen, kansen op de Duitse voorsprong.

Terwijl Zweden meer en meer inzakte, begon de tijd te dringen voor de Duitsers. Wetende dat Zweden bij een gelijkspel tegen Duitsland genoeg zou hebben aan een punt in de laatste wedstrijd tegen Mexico moesten de Duitsers voor de 2-1 gaan. De ploeg van Löw jaagde wel en had meer balbezit, maar kreeg te weinig uitgelezen mogelijkheden.

Met nog tien minuten te gaan kreeg Duitsland nog een andere dreun. Boateng kreeg kort na zijn eerste gele kaart een tweede prent voor een overtreding op Berg, waardoor Duitsland met tien man verder moest. Vervolgens hield Neuer een goede poging van Andreas Granqvist uit zijn doel, waardoor het 1-1 bleef. Olsen had in de slotfase ook nog een antwoord op een kopbal Gómez en invaller Julian Brandt raakte met een snoeihard schot de paal.

De hoop van de Duitsers vervloog, het leek op een gelijkspel uit te draaien. Tot Duitsland in de allerlaatste minuut van de extra tijd een vrije trap kreeg aan de linkerflank tegen het zestienmetergebied aan. Kroos stond achter de bal, passte kort op Reus en kreeg de bal terug om vervolgens op fraaie wijze raak te schieten: 2-1.

Duitsland speelt komende woensdag op de laatste speeldag in Groep F tegen Zuid-Korea, terwijl voor Zweden een confrontatie met koploper Mexico wacht.

De stand in Groep F:

'Duitsland had geluk, maar maakt helemaal geen slechte indruk'
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.