Duitsers smullen van Messiaans kunststukje Dilrosun

Reacties

Voor Javairo Dilrosun is september een mooie maand geworden. De prijs voor Doelpunt van de Maand in de Bundesliga betekent voor de aanvaller van Hertha BSC de kers op de taart.

Duitsers smullen van Messiaans kunststukje Dilrosun

Dilrosun miste de eerste twee competitiewedstrijden van het seizoen vanwege een hamstringblessure en maakte eind augustus, uit bij Schalke 04, als invaller zijn eerste speelminuten. Na de interlandbreak volgde een tweede invalbeurt, uit bij FSV Mainz 05, en na een assist op Marko Grujic was het tegen SC Paderborn tijd voor een basisplaats. Dilrosun greep de kans die hij kreeg met beide handen aan. 

De twintigjarige Nederlander was tegen Paderborn goed voor een doelpunt en een assist en zijn goal, de openingstreffer in de 2-1 zege, was wonderschoon. Dilrosun dribbelde zich met een weergaloze solo het vijandelijke strafschopgebied in en schoot vervolgens via de keeper raak. Dit kunststukje is in Duitsland gekozen tot het mooiste doelpunt van de maand september.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dilrosun was ook in de laatste twee competitieduels van Hertha basisspeler én trefzeker, waarmee hij bijdroeg aan zeges bij 1. FC Köln (0-4) en thuis tegen Fortuna Düsseldorf (3-1). De aanvaller is geweldig in vorm en bij Hertha zal men dan ook hopen dat de rugblessure waarmee Dilrosun deze donderdag afhaakte bij Jong Oranje meevalt. Volgende week zaterdag wacht voor Hertha de uitwedstrijd bij Werder Bremen.

Bij Jong Oranje, dat vrijdag tegen Jong Portugal speelt en dinsdag Jong Noorwegen treft, is Kaj Sierhuis van FC Groningen bij de selectie gehaald als vervanger van Dilrosun.

VI's Lentin Goodijk sprak deze week met Javairo Dilrosun, die hoopt op een rentree in het Nederlands elftal: 'Ik kom vast wel weer in beeld.'
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Meer J. Dilrosun
Meer over J. Dilrosun
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.