Duitse voetbalbond positief over VAR: 11 keer fout in 88 gevallen

Reacties

In Duitsland is men tevreden over het eerste seizoen met de videoscheidsrechter (VAR) in de Bundesliga. De Duitse voetbalbond trekt een positieve conclusie en komt met cijfers.

Duitse voetbalbond positief over VAR: 11 keer fout in 88 gevallen

Zo zijn er in 306 competitiewedstrijden 1.870 momenten teruggekeken door de VAR. 1.321 keer, zo'n zeventig procent van de gevallen, werd er na het terugkijken van de beelden geen actie ondernomen door de videoarbiter. 461 keer hebben de videoscheids en de leidsman op het veld contact gehad en 88 keer werd er ingegrepen door de VAR.

Deze 88 situaties zijn onder de loep genomen door de Duitse voetbalbond en de conclusie is dat de scheidsrechters elf keer een verkeerde beslissing namen op advies van de VAR. Een foute beslissing is 64 keer teruggedraaid. Dit gebeurde bijvoorbeeld tijdens de wedstrijd tussen FSV Mainz 05 en SC Freiburg.

Scheidsrechter Guido Winkmann had bij een 0-0 tussenstand gefloten voor de rust, maar op weg naar zijn kleedkamer werd de arbiter door de VAR vertelt dat Mainz recht had op een penalty. De spelers werden vervolgens voor het nemen van een penalty uit de kleedkamers gehaald.

De VAR wordt ook ingezet op het WK in Rusland en is volgend seizoen ook actief in de Eredivisie. Clubs stemden drie maanden geleden unaniem voor de invoering van de videoscheidsrechter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.