'Duitse' spitsen laten zich zien bij Oranje Onder-19

Reacties

Het hoogste jeugdelftal van Oranje is goed begonnen aan de EK-kwalificatie. De leeftijdsgenoten uit Moldavië werden met 5-0 verslagen in Letland, waar deze interlandperiode een minitoernooi wordt afgewerkt richting het eindtoernooi in Noord-Ierland in 2020.

'Duitse' spitsen laten zich zien bij Oranje Onder-19
© Pro Shots

Bondscoach Maarten Stekelenburg had de beschikking over enkele spelers die al op hoog niveau debuteerden. Wouter Burger (Feyenoord), Ryan Gravenberch (Ajax), Arjen van der Heide (SC Heerenveen), Daishawn Redan (hoofdfoto, Hertha BSC) en Sepp van den Berg (Liverpool) maakten allen al minuten in de hoofdmacht, zij stonden in de basis tegen Moldavië Onder-19.

Het was Burger die in de 27ste minuut de score opende, enkele minuten later was ook Van den Berg trefzeker. In de tweede helft namen Redan en Joshua Zirkzee (Bayern München) het elftal bij de hand. De twee aanvallers gooien hoge ogen in Duitsland. Zirkzee verlengde onlangs nog zijn contract in Beieren, terwijl Redan al debuteerde in de Bundesliga. De spits was nog tweemaal trefzeker na de 3-0 van Zirkzee.

Oranje Onder-19 speelt in de komende periode nog tegen de leeftijdsgenoten uit Letland (11 oktober) en Israël (14 oktober). Nederland moet bij de bovenste twee eindigen voor een plek in de eliteronde van de UEFA. Pas in die ronde worden de eerste tickets voor het EK in 2020 verdeeld.

'Verrassend dat Chelsea zeer talentvolle Redan zomaar laat gaan'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.