Duitse smaakmaker is opnieuw goud waard en beslist Limburgse derby

De Limburgse derby is vrijdag een prooi geworden voor Roda JC Kerkrade. Het team van Jurgen Streppel had aan een doelpunt van smaakmaker Patrick Pflücke voldoende om MVV Maastricht met een nederlaag naar huis te sturen. Roda staat nu met 34 punten zevende, met slechts twee punten minder dan De Graafschap.

Roda JC Kerkrade
1 - 0
MVV Maastricht

Pflücke is dit seizoen bijna week in week uit de beste speler van Roda. Ook vrijdag maakte hij dus weer het verschil. De Duitse linksbuiten ging kort na rust de combinatie aan met Xian Emmers en knalde van dichtbij hard raak. Doelman Romain Matthys zat er nog wel met zijn handen aan, maar was kansloos. Voor Pflücke betekende het doelpunt nummer acht van het seizoen.

In de eerste helft waren de betere kansen ook al voor Roda geweest. Een schot van Pflücke werd gekraakt, Matthys redde op een inzet van Dylan Vente en even later raakte Pflücke de lat. Twee minuten na de onderbreking was Pflücke dus alsnog succesvol. Roda kreeg na die 1-0 kansen om het duel in het slot te gooien. Zo voorkwam Matthys dat Emmers kon scoren en kopte Vente tegen de lat.

MVV stelde hier niet veel tegenover, maar solliciteerde na 65 minuten wel nadrukkelijk naar de gelijkmaker toen een kopbal van Clint Essers van de lijn werd gehaald door Stefano Marzo. Aan de andere kant had Bryan Limbombe na 78 minuten met een stiftje de 2-0 op de schoen; Nicky Souren haalde de bal voor de doellijn weg.