Duitse scheidsrechter Steinhaus verrast met plotseling vertrek

Reacties

Bibiana Steinhaus stopt na 21 jaar als scheidsrechter. De strijd om de Super Cup van woensdagavond tussen Bayern München en Borussia Dortmund is haar laatste wedstrijd als arbiter, zo kondigde ze enkele uren voor de aftrap aan. De bekendmaking van haar vertrek komt als een verrassing in Duitsland.

Duitse scheidsrechter Steinhaus verrast met plotseling vertrek
© Pro Shots

'Zoals veel mensen in deze tijd van corona heb ik gereflecteerd op bepaalde zaken', legt Steinhaus uit op de website van de Duitse voetbalbond DFB. 'Na een fijn en constructief gesprek met de directeur van het Duitse scheidsrechterskorp heb ik na het meewegen van allerlei factoren besloten om te stoppen als nationaal en internationaal scheidsrechter. Ik zal in een later stadium meer uitleg geven.'

Duitse media vragen zich nu af waarom Steinhaus precies stopt. Volgens voetbalmagazine Kicker is Steinhaus nog niet door de fysieke tests van dit seizoen heengekomen. Daarom floot ze ook nog geen Bundesliga-wedstrijden in de nieuwe jaargang. Steinhaus had al vaker last van blessures. De Duitse bond gunt de scheidsrechter volgens Kicker een afscheid tijdens de strijd om de Super Cup.

'Ik betreur het dat Bibiana Steinhaus heeft besloten om te stoppen', vertelt Fritz Keller, de voorzitter van de DFB. 'In de toekomst moet het Duitse voetbal het stellen zonder een uitstekende scheidsrechter, maar ook zonder een bijzondere persoonlijkheid en een pionier in de mannelijke voetbalwereld. Ze zal altijd een rolmodel blijven.'

Steinhaus werd in 2007 de eerste vrouwelijke scheidsrechter bij de Duitse mannen toen ze in de Tweede Bundesliga debuteerde. Tien jaar later maakte ze ook op het hoogste niveau haar entree. Sinds 1999 floot ze al bij de vrouwen. Ze was ook actief op drie WK's en drie EK's voor vrouwen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.