Duitse media zijn zeker: Bosz krijgt zijn ontslag

Reacties

De bevestiging is er (nog) niet. In Duitsland wordt echter niet meer getwijfeld aan het vertrek van Peter Bosz. Het duel met Werder Bremen was zijn laatste als trainer van Borussia Dortmund.

Duitse media zijn zeker: Bosz krijgt zijn ontslag

Bosz bungelde de laatste weken door de tegenvallende resultaten, die de vliegende start van het seizoen helemaal deden vergeten. Directeuren Hans-Joachim Watzke en Michael Zorc lieten de afgelopen weken steevast weten alle vertrouwen te hebben in de Nederlander. Daarbij werden de geruchten over een vertrek van Bosz weggezet als 'schizofreen' en 'ziek'.

Mede door de steeds weer klinkende steunbetuigingen was het juist opvallend dat beide directeuren zaterdag na het verlies tegen Werder Bremen zonder een woord tegen de pers te zeggen het stadion verlieten. Het zwijgen is een duidelijk signaal dat Bosz niet meer de onvoorwaardelijke steun heeft en ook niet meer gezien wordt als de man die BVB uit de crisis kan helpen. 'Bye, Bye Bosz', kopte Bild.

Na de pijnlijke 1-2 nederlaag tegen Werder, en dan met name het zielloze optreden, trokken Zorc en Watzke zich terug voor een crisisberaad. De spelersraad, Nuri Sahin, Marcel Schmelzer en Marco Reus, werd ook ontboden. Na twee uur verlieten de spelers het kantoor, naar verluidt met de boodschap op zak dat het ontslag van Bosz zondag wereldkundig wordt gemaakt.

Met de naderende zekerheid over de toekomst van Bosz wordt in Duitse media druk gespeculeerd wie de kar nu moet gaan trekken. Jan Siewert en Benjamin Hoffmann, beiden werkzaam bij de beloftes van BVB, gelden als kandidaten. Ook de naam Sebastian Kehl is gevallen. Bernd Storck, net vertrokken als bondscoach van Hongarije, sprak tegen met Andreas Möller de redder in nood te worden. 'Er speelt niets, en dat kan ik met een schoon geweten zeggen', zei Storck tegen Sport1.

Bosz zei na de wedstrijd nog de hoop te hebben dinsdag op de bank te zitten bij het duel met FSV Mainz 05. 'Maar in het voetbal weet je het nooit. Jullie stellen de vraag aan de verkeerde persoon.' Waarschijnlijk hadden Watzke en Zorc het antwoord wel en heeft Bosz tegen Werder Bremen voor het laatst dienst gedaan als trainer van BVB, net als zijn voorgangers Jürgen Klopp en Thomas Tuchel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.