Duitse media spreken schande van 'treurig hoofdstuk' Union in Rotterdam

Reacties

Voor Union Berlin was het bezoek aan Rotterdam op meerdere fronten een bittere ervaring. De Duitse media noemen het een 'treurig hoofdstuk'.

Duitse media spreken schande van 'treurig hoofdstuk' Union in Rotterdam
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
Union Berlin
Union Berlin

'Een trip om snel te vergeten', schreef Berliner Kurier over de uitwedstrijd van Union Berlin tegen Feyenoord. Dat had te maken met de problemen met de fans, maar ook met het resultaat in De Kuip. 'Daar kreeg een niet echt overtuigende Feyenoord de overhand.'

In de Duitse media wordt ingezoomd op twee zaken buiten het veld. Na de aanval op het bestuur in een Rotterdams café kregen de fans van Die Eisern in het stadion ook te maken met een onheuse behandeling van politie. 'Inzet politie voor Union-vak escaleert', kopte BILD bij het verhaal over hondenbeten en harde klappen op hoofden.

© BILD

'Union keert met een extreem slecht gevoel terug uit Rotterdam', schreeft Berliner Zeitung. 'Het was geen feest maar een verontrustende ervaring. Niet alleen vanwege de 3-1 nederlaag, maar ook vanwege de soms schandalige randzaken. In ieder geval werpen de gebeurtenissen rond het stadion een donkere schaduw over het derde duel in de nieuwe Europese competitie.'

'Had de wedstrijd anders kunnen eindigen? Zeker! Als de Georgische scheidsrechter Giorgi Kruashvili bijvoorbeeld na ongeveer acht minuten de strafbare overtreding op Taiwo Awoniyi had overwogen met het juiste fluitsignaal. Maar dat is niet gebeurd en er is helaas geen corrigerende VAR in de Conference League', aldus Berliner Kurier.

'De trip naar Nederland zal als een treurig hoofdstuk de geschiedenis van Union ingaan', was de alleszeggende conclusie van BZ.

Trainer Urs Fischer keek naar de prestaties op het veld. 'Het was een verdiende nederlaag. We hebben het fases goed gedaan, maar te veel fases gehad waarin het niet klopte. Feyenoord was deze avond slimmer en agressiever in de duels. Daarvan moeten we leren.' Een les van een avond om snel te vergeten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.