'Duitse clubs staan in de rij voor twijfelende Schmidt'

Reacties

Dat Roger Schmidt zijn volgend jaar aflopende contract bij PSV nog niet heeft verlengd, gaat ook in Duitsland niet onopgemerkt voorbij. Diverse Bundesliga-clubs zouden hopen op de handtekening van de 54-jarige trainer.

'Duitse clubs staan in de rij voor twijfelende Schmidt'
© Pro Shots

Dat meldt Sport Bild woensdagmiddag. Schmidt, tussen 2014 en 2017 al eens werkzaam in de Bundesliga bij Bayer Leverkusen, staat er volgens de boulevardkrant nog altijd goed op in de Duitse bestuurskamers. Zijn naam zou al zijn gevallen bij Eintracht Frankfurt, RB Leipzig en Hertha BSC, nu die clubs met een nieuwe trainer aan het roer een moeizame seizoenstart kennen.

Dat Schmidt zijn aflopende contract bij PSV nog niet heeft verlengd, doet de rest. De Duitse trainer zou twijfelen of hij er nog een derde seizoen aan wil vastplakken in Eindhoven. Volgens Bild wijst veel erop dat de voormalig trainer van onder meer Red Bull Salzburg en Beijing Guoan na dit seizoen vertrekt uit het Philips Stadion. Eind dit jaar wordt een beslissing verwacht.

De clubleiding van PSV heeft verkennende gesprekken gevoerd met Schmidt, waarbij de verbintenis van de Duitser een van de onderwerpen is. De insteek is vooral hoe het gat met het Ajax te verkleinen is. Afgelopen seizoen werden de Amsterdammers met grote voorsprong kampioen. Onlangs gaf Schmidt nog aan dat hij de selectie van Ajax dusdanig sterk vindt dat de titelkansen 80/20 zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.