Duitse bond overweegt straf voor Floyd-statements

Reacties

Het statement van Weston McKennie, Jadon Sancho, Achraf Hakimi en Marcus Thuram blijft mogelijk niet zonder gevolgen. De Bundesliga-spelers hangt een straf boven het hoofd.

Duitse bond overweegt straf voor Floyd-statements

Het drietal toonde zich tijdens z'n wedstrijden solidair met George Floyd, de man die door politiegeweld om het leven kwam. McKennie (Schalke 04) droeg een speciale band om zijn arm, terwijl Sancho en Hakimi een speciaal shirt met tekst Justice for George toonden. Thuram (Borussia Mönchengladbach) knielde na zijn treffer.

De acties leverden de vier spelers lof op, maar de Duitse bond overweegt het viertal te straffen. Met name McKennie, Sancho en Hakimi hebben gezondigd tegen de regel over politieke statements op de uitrusting. Onderzoek van de tuchtcommissie moet uitwijzen of een straf op zijn plaats is.

Union Berlin-directeur Oliver Ruhnert heeft vooruitlopend op dat onderzoek al duidelijk stelling genomen. 'Als de commissie vervolging gaat instellen, dan moet men zich afvragen of we nog dezelfde waarden hebben. Het gaat hier om een globaal thema: een nee tegen racisme.' 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.