Duits statement laat Hazard koud: 'Ze hadden beter kunnen winnen'

Reacties

Eden Hazard ziet het nut niet in van het statement dat Duitsland woensdag maakte voor de WK-wedstrijd tegen Japan. De spelers van Die Mannschaft hielden hun hand voor hun mond, waarmee ze aangaven dat de FIFA hen niet monddood kan maken na het verbieden van de One Love-aanvoerdersband. Hazard denkt er het zijne van.

Duits statement laat Hazard koud: 'Ze hadden beter kunnen winnen'
Duitsland
Duitsland
1 - 2
Japan
Japan

'Ze maakten een statement en vervolgens verloren ze', zei de aanvaller van België tegen RMC Sport. 'Ze hadden het beter niet kunnen doen en vervolgens wel winnen van Japan. We zijn hier om te voetballen, ik ben hier niet om politieke statements te maken. Daar zijn andere mensen voor. Wij zijn hier om ons te focussen op het voetbal.'

België moest het uitshirt aanpassen vanwege het woordje 'love' in de kraag, waar het logo van sponsor Tomorrowland in verwerkt zat. Omdat het festival geen officiële sponsor van de FIFA is, moest het woord worden afgeplakt.

De FIFA verbood eerder al om de One Love-aanvoerdersband te dragen. Onder meer Nederland en Duitsland, maar ook België besloot vervolgens om dat niet te doen om een gele kaart als straf te voorkomen. 'Het voelt niet fijn om het hierover te hebben', vervolgde Hazard. 'Ik ben hier voor het voetbal. Ik wil geen gele kaart hebben bij het begin van een wedstrijd, dat zou me de rest van het toernooi irriteren.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer E. Hazard
Meer over E. Hazard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.