Duits debuut tegen Oranje lonkt voor oude bekende Uth

Reacties

Uitgerekend tegen het Nederlands elftal kan Mark Uth zijn debuut voor de Duitse nationale ploeg maken. Bondscoach Joachim Löw heeft de huidige spits van Schalke 04 en voormalig speler van SC Heerenveen en Heracles Almelo bij de selectie gehaald voor de duels met Oranje en Frankrijk in de Nations League.

Duits debuut tegen Oranje lonkt voor oude bekende Uth

De 27-jarige Uth, die dit seizoen nog niet scoorde voor Schalke maar vorig seizoen wel zeventien keer trefzeker was voor 1899 Hoffenheim, is de enige debutant in het 23-koppige keurkorps van Löw en kan de honderdste speler worden die onder zijn leiding debuteert in Die Mannschaft. Vorige maand gingen verdedigers Thilo Kehrer en Nico Schulz en aanvallende middenvelder Kai Havertz hem al voor in het oefenduel met Peru (2-1).

Ten opzichte van de interlandperiode van september, waarin Duitsland met 0-0 gelijkspeelde tegen Frankrijk, keren doelman Kevin Trapp, linksback Jonas Hector en middenvelder Sebastian Rudy terug in de selectie. Het drietal was er ook bij op het WK, waar de Duitsers als titelverdediger in de groepsfase strandden. Het merendeel van die ploeg is er nog gewoon bij. Ilkay Gündogan en Nils Petersen ontbreken door blessures, Mesut Özil is gestopt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.