Duidelijke boodschap Guardiola na elimineren van Real Madrid

Reacties

Manchester City-coach Pep Guardiola is er trots op dat zijn ploeg erin is geslaagd om Real Madrid uit de Champions League te knikkeren, maar benadrukt dat alleen dit succes niet voldoende is.

Duidelijke boodschap Guardiola na elimineren van Real Madrid
© Pro Shots

City is een van de favorieten voor de eindzege in het miljardenbal en Guardiola is erop gebrand om deze status ook waar te maken. Zijn ploeg won in de achtste finales twee keer met 2-1 van Real Madrid, de Europese recordkampioen, en neemt het over een week in de kwartfinale op tegen Olympique Lyon. Guardiola verwacht voor dit duel maximale scherpte van zijn spelers.

City reist af naar Lissabon met maar één doel: 'We zijn hier om de Champions League te winnen', benadrukte Guardiola. 'Dit is een stap, maar als we denken dat dit voldoende is, zou dat bewijzen dat we nog erg klein zijn. Als je de Champions League wil winnen, moet je de grote clubs verslaan.'

De volgende horde richting de Champions League-eindzege is zoals gezegd Lyon. 'Ik heb net met mijn scoutingsteam gesproken en ze hebben me gezegd dat we alert moeten zijn', zei Guardiola. 'We hebben acht dagen om ons voor te bereiden. We mogen nu even genieten van dit succes en daarna gaan we aan Lyon denken.'

Sterling
Bij de 2-1 zege van vrijdagavond werd de score geopend door Raheem Sterling, die zijn honderdste doelpunt in het shirt van City maakte. Hij is de eerste Engelsman die deze cijfers haalt bij de club sinds Dennis Tueart in 1981. Sterling had 242 duels nodig om deze mijlpaal te bereiken.

Zijn goal tegen Real betekende voor Sterling bovendien zijn twintigste goal in de Champions League. Hij is pas de zesde Engelsman die deze grens heeft bereikt en alleen Wayne Rooney was jonger dan Sterling toen hij voor de twintigste keer scoorde in het miljardenbal.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.