Duel met Oranje wordt race tegen de klok voor Di María

Reacties

In de Argentijnse voorbereiding op het duel met Nederland is extra aandacht voor Ángel Di María en dan met name voor het herstel van de aanvaller.

Duel met Oranje wordt race tegen de klok voor Di María
© Pro Shots
Nederland
Nederland
ns
2 - 2
Argentinië
Argentinië

Net als Nederland pakt Argentinië na een rustdag dinsdag de draad in Qatar weer op. De focus van de Albiceleste gaat na een dag met vertier op de kwartfinale tegen Oranje van vrijdag.

Voor bondscoach Lionel Scaloni is de fitheid van Di María een van de voornaamste aandachtspunten. De aanvaller van Juventus moest de achtste finale tegen Australië aan zich voorbij laten gaan door een spierblessure, maar werkt hard aan zijn herstel.

De beschikbaarheid van Di María speelt een cruciale rol bij de keuzes van Scaloni, die tegen Nederland waarschijnlijk geen beroep kan doen op Alejandro Gómez. Een optie is om met drie centrale verdedigers te beginnen, waardoor Lisandro Martínez promotie maakt tot basiskracht en Di María op de bank begint bij de Albiceleste.

Voor hij een knoop doorhakt over het systeem zal Scaloni willen weten hoe het er met Di María voorstaat en of de aanvaller vrijdag aan de aftrap kan komen tegen Nederland. In Argentinië zijn er twijfels of hij op tijd de fysieke problemen achter zich heeft gelaten.

VI's Pieter Zwart uit welke impact het meespelen van Di María kan hebben op de tactiek van de Argentijnen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Meer Á. Di María
Meer over Á. Di María
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.