Duel in Derde Divisie onderwerp van gesprek: Barendrecht geeft zege expres weg

Reacties

In de derde divisie zaterdag gebeurde dit weekeinde iets wat zelden vertoond is op de voetbalvelden. Barendrecht gaf in de laatste vijf minuten letterlijk een 3-1 voorsprong weg tegen GVVV en profiteerde daar zelf van. De formatie van oud-prof Leen van Steensel gaat door de nederlaag de nacompetitie om promotie naar de tweede divisie in.

Duel in Derde Divisie onderwerp van gesprek: Barendrecht geeft zege expres weg
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De situatie op De Bongerd was als volgt; Barendrecht had dankzij een hattrick van Joey Jongman een 3-1 voorsprong genomen en deed daarmee wat het moest doen om druk te houden op Sparta Nijkerk. Zij kwamen op bezoek bij Staphorst – waarbij ze ruim een uur tegen tien man speelden – niet verder dan een 1-1 gelijkspel en hadden dus een zege van Barendrecht nodig om alsnog de nacompetitie te halen.

Kampioen ACV won immers de tweede en de derde periode, terwijl GVVV - dat zelf al de tweede periode had overgenomen van de formatie uit Assen -  nog op de tweede plek kon eindigen in de derde periode door te winnen van Barendrecht. Laatstgenoemde ploeg zou dan op basis van de ranglijst van de Derde Divisie de derde periode overnemen van de beide periodewinnaars.

Barendrecht liet zien op rekenen te zitten en stapte vijf minuten voor tijd, bij een 3-1 tussenstand, naar de bank van GVVV. Daar vertelde Van Steensel aan collega Gery Vink dat ze de zege cadeau kregen. En zo geschiedde.

Byron Burgering, de aanvaller die vorig jaar nog op proef was bij Telstar, werd geen strobreed in de weg gelegd en mocht drie keer doorlopen naar het doel van Barendrecht-goalie Bradly van der Meer. Van de laatste goal zijn beelden op social media verschenen en die spreken eigenlijk voor zich. De thuisploeg deed nauwelijks iets om een tegentreffer te voorkomen. Alleen een rode loper ontbrak nog voor Burgering, die dankzij zijn hattrick topscorer van de derde divisie werd, op het kunstgrasveld in Barendrecht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Opvallend is ook dat het Twitter-account van Barendrecht het laatste kwartier blijkbaar iets belangrijkers te doen had dan het verslag van de wedstrijd. De goals ontbreken op de tijdlijn van de derdedivisionist. Bij GVVV, waar ze normaliter mensen van het social media-team langs het veld hebben staan om beelden te maken van bijzondere acties, goals en andere zaken, is er geen beeldmateriaal terug te vinden van de slotfase van het duel op De Bongerd. Hoogst opmerkelijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sparta Nijkerk laat het er niet bij zitten en maakt de zaak aanhangig bij de tuchtcommissie. In 2018 viel er een soortgelijk geval te waarnemen op de amateurvelden. HSV verloor met 4-1 van Zaanlandia, waardoor HSV de nacompetitie bereikte. Uiteindelijk kreeg de club uit Heiloo vier strafpunten aan de broek, omdat de KNVB het bewezen achtte 'dat HSV de laatste vier minuten in de wedstrijd tegen Zaanlandia opzettelijk onder haar kunnen heeft gespeeld'.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.