Dubbelslag Zerrouki tijdens Twente-debuut Van Wolfswinkel

FC Twente heeft zaterdag zowel gelijkgespeeld als gewonnen tegen ADO Den Haag. De ploeg van trainer Ron Jans speelde anderhalve wedstrijd. In het eerste duel blonk Ramiz Zerrouki uit met twee treffers.

FC Twente en ADO speelden zaterdagmiddag eerst een volledige wedstrijd in het stadion van de gedegradeerde club. Na die negentig minuten, toen de stand 2-2 was, werden er nog 45 minuten gespeeld in Den Haag.

In de eerste wedstrijd lieten beide teams zien over een aardige comeback te beschikken. FC Twente begon met nieuwelingen Lars Unnerstall, Robin Pröpper en Ricky van Wolfswinkel, voor laatstgenoemde was het zijn officieuze debuut voor FC Twente.

Van Wolfswinkel stond aan de basis van de tweede treffer van FC Twente. De spits verdiende een vrije trap, waaruit Zerrouki (hierboven in actie in een eerdere wedstrijd tegen PEC Zwolle) raak schoot. Daarvoor was FC Twente via hem al op gelijke hoogte gekomen na de vroege goal van Sem Steijn, Zerrouki tikte binnen na een lage voorzet van Gijs Smal. Ook ADO liet zien dat het over ruggengraat beschikte. Via wederom Steijn werd het 2-2, waarna de 'tweede wedstrijd' kon beginnen.

In de tweede wedstrijd mochten andere spelers zich laten zien bij ADO en Twente. Jayden Oosterwolde deed dat bij de bezoekers, want hij scoorde al in de vierde minuut van de wedstrijd die 45 minuten duurde. Manfred Ugalde maakte zijn officieuze debuut en werd na een half uur vervangen door Jahnoah Markelo, die de 0-2 maakte in het tweede duel.