Dubbelslag Til en jubileumgoal Linssen helpen Feyenoord aan zege

Reacties

Feyenoord heeft woensdag een thuiszege geboekt op SC Heerenveen. De ploeg van trainer Arne Slot borduurde zo voort op de sensationele overwinning op bezoek bij PSV.

Dubbelslag Til en jubileumgoal Linssen helpen Feyenoord aan zege
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Feyenoord kreeg afgelopen zondag een enorme boost in het vertrouwen. De Rotterdammers versloegen PSV in Eindhoven met liefst 0-4. De ploeg van Slot verloor daarvoor alleen van FC Utrecht (3-1), tevens de enige Eredivisie-ploeg die dit seizoen scoorde tegen Feyenoord. Bryan Linssen, die tegen PSV nog inviel, keerde terug in de basis.

Heerenveen kwam al vroeg onder de druk van Feyenoord te staan en moest dat al na een dikke tien minuten bekopen met een tegentreffer. Rechtsback Marcus Pedersen kwam goed mee en legde de bal terug op Guus Til, die de score opende met zijn tweede Eredivisie-goal van het seizoen. De Rotterdammers kregen het daarna niet voor elkaar om door te drukken en ook Heerenveen werd nauwelijks gevaarlijk, waardoor de eerste helft verder weinig hoogtepunten kende.

Na rust verdubbelde Feyenoord de voorsprong wel. Dat leek via Alireza Jahanbakhsh te gebeuren. De Iraniër schoot raak, maar Bryan Linssen bleek kort daarvoor buitenspel te staan. Het feest van de aanvaller van Feyenoord ging dus niet door. Linssen zorgde kort daarna alsnog voor de 2-0 en dat deed hij op prachtige wijze. Door een voorzet van Jahanbakhsh met zijn rechtervoet achter zijn standbeen langs in het doel te tikken maakte Linssen niet alleen de 2-0, maar ook zijn honderdste Eredivisie-goal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo leek de wedstrijd al gespeeld, mede doordat Heerenveen weinig in de melk te brokkelen had. Toch brachten de Friezen de spanning in de slotfase terug dankzij Joey Veerman. De middenvelder kreeg de bal van invaller Arjen van der Heide, legde klaar voor een schot met links en krulde de bal prachtig in de linkerkruising: 2-1. Verder dan dat kwam Heerenveen echter niet en Feyenoord herstelde de marge vlak voor het einde weer. Til maakte zijn tweede goal van de avond door raak te koppen.

Feyenoord Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.