Dubbelslag García en botte pech Asensio voorkomen extra Clásico

Reacties

De strijd om de Supercopa de España gaat zondag niet tussen Barcelona en Real Madrid, maar tussen Barcelona en Athletic Bilbao. Marco Asensio had het geluk niet aan zijn zijde en kon daardoor niet voorkomen dat Raúl García een streep door een extra Clásico in dit seizoen zette.

Dubbelslag García en botte pech Asensio voorkomen extra Clásico
© Pro Shots

In Spanje strijden sinds vorig jaar vier teams om de Super Cup en dinsdag plaatste Barcelona zich ten koste van Real Sociedad voor de eindstrijd. Ronald Koeman ging er donderdag eens goed voor zitten en zag dat niet Real Madrid, maar Athletic Bilbao als tegenstander voor de finale naar voren kwam. Voormalig Atlético Madrid-middenvelder García was de beul voor De Koninklijke.

García scoorde tweemaal en maakte allebei die goals voor rust. Eerst werd hij met een fraaie pass gevonden door Dani García, waarna hij oog in oog met Thibaut Courtois rustig bleef. De tweede goal was een benutte strafschop, gegeven na een overtreding van Lucas Vázquez op Iker Muniain.

Dat Real zich hierna niet terug wist te knokken, had voor een behoorlijk deel te maken met botte pech. Asensio liet zich namelijk zeker wel gelden, maar raakte liefst drie keer (!) het aluminium: twee keer de lat en een keer de paal. Karim Benzema bracht de spanning nog wel terug met de aansluitingstreffer en zag vervolgens zijn gelijkmaker afgekeurd worden vanwege buitenspel. Zo bleef Athletic met pijn en moeite overeind en mag het zondag aantreden tegen Barcelona. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.