'Dubbele handhaving' Eredivisie-clubs zeer zeldzaam in play-offs

Reacties

De Eredivisionisten Excelsior en De Graafschap beginnen zondag aan hun missie om handhaving te realiseren via de play-offs om promotie/degradatie.

'Dubbele handhaving' Eredivisie-clubs zeer zeldzaam in play-offs

Excelsior, dat als zestiende finishte in de reguliere competitie, gaat op bezoek bij RKC Waalwijk, dat in de eerste ronde van de play-offs afrekende met NEC. De Graafschap treedt in Leeuwarden aan tegen SC Cambuur in een clash tussen de huidige en de nieuwe werkgever van trainer Henk de Jong.

De andere halve finales gaan tussen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch en tussen TOP Oss en Sparta Rotterdam. De vier duels van zondag worden allemaal op een ander tijdstip afgewerkt. De returns zijn woensdagavond.

In de laatste tien seizoenen kwam het slechts eenmaal voor dat beide Eredivisie-deelnemers de play-offs tot een goed einde brachten. Dat was in 2010/11, toen VVV-Venlo en Excelsior afrekenden met de tegenstand van een lager niveau. Vorig jaar verloor zowel Roda JC Kerkrade als Sparta Rotterdam zijn Eredivisie-status in de nacompetitie.

Gepromoveerd via play-offs Gedegradeerd via play-offs
2008/09 RKC Waalwijk De Graafschap
2009/10 Excelsior Sparta Rotterdam
2010/11 - -
2011/12 Willem II De Graafschap
2012/13 Go Ahead Eagles VVV-Venlo
2013/14 FC Dordrecht, Excelsior NEC, RKC Waalwijk
2014/15 Roda JC Kerkrade, De Graafschap NAC Breda, Go Ahead Eagles
2015/16 Go Ahead Eagles De Graafschap
2016/17 NAC Breda NEC
2017/18 FC Emmen, De Graafschap Roda JC Kerkrade, Sparta Rotterdam

Van de Eerste Divisie-deelnemers overlegt Go Ahead Eagles de beste cijfers als we kijken naar het verleden. In drie van zijn dertien deelnames dwong de equipe uit Deventer promotie af via de nacompetitie of play-offs. SC Cambuur sluit deze rij met één promotie in veertien optredens.

Het volledige programma van zondag


Zo 19 mei 2019

In de finales stuit de winnaar van FC Den Bosch - Go Ahead Eagles op de winnaar van RKC Waalwijk - Excelsior. De andere finale gaat tussen de winnaar van SC Cambuur - De Graafschap en de winnaar van TOP Oss - Sparta Rotterdam.

De Graafschap speelde woensdag nog tegen kampioen Ajax.
Excelsior rekende tijdens de laatste speeldag af met AZ.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.