Dubbele gevoelens bij Niemeijer na succes in play-offs: 'Topsport is keihard'

Reacties

Reuven Niemeijer plaatste zich zaterdag met Excelsior voor de finale van de play-offs, maar deed dat ten koste van voormalig werkgever Heracles Almelo. Het zorgt voor dubbele gevoelens bij de middenvelder.

Dubbele gevoelens bij Niemeijer na succes in play-offs: 'Topsport is keihard'
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
1 - 3
Excelsior
Excelsior

Het was Heracles dat Niemeijer in 2016 oppikte uit het amateurvoetbal door hem over te nemen van Quick'20. Vervolgens speelde hij 55 wedstrijden in de Eredivisie. Inmiddels staat hij twee jaar onder contract in Rotterdam en maakt hij kans op een rentree in de Eredivisie. 'We hebben de vorm weer te pakken, dat is hartstikke lekker', blikt hij terug op de duels met Heracles.

'Het voelt heel dubbel', stelt Niemeijer bij ESPN over de uitschakeling van zijn voormalige club. 'Ze hebben mij de kans gegeven om in het betaald voetbal te komen. Toen stonden er andere mensen aan het roer, maar ik vind het ook pijnlijk voor de supporters. Ze zijn Eredivisie gewend. Topsport is hard hè?'

Ook Redouan El Yaakoubi leeft mee met de tegenstander. 'We hadden tegen elkaar gezegd dat het klaar zou zijn als we hier scoren. We maken de goal snel in de tweede helft en dan zie je de koppies gaan hangen bij Heracles, wat volkomen logisch is. Ik leef mee met Heracles, het is een mooie club. Ze hebben een supermooi stadion, dat hoort eigenlijk niet in de KKD. Maar het hoort erbij, ze moeten zich zo snel mogelijk herpakken.'

Voor trainer Marinus Dijkhuizen is het een gek seizoen. Dat besef is er ook bij de coach, die herinneringen ophaalde aan de allereerste wedstrijd in de voorbereiding. 'Het is nu leuk, maar ik heb ook mindere tijden meegemaakt. Maar als je het zo bekijkt is dit is een van mijn leukere seizoenen. We hebben onze eerste wedstrijd van het seizoen tegen Sint Eloois-Winkel Sport gespeeld. Daar had niemand van gehoord en we verloren met 0-1. Een derde- of vierdeklasser uit de amateurklasse van België. Die moeten we straks maar even bellen, die geloven nooit dat we in de finale van de play-offs staan', sloot Dijkhuizen lachend af.

Excelsior speelt op 24 en 29 mei tegen ADO Den Haag voor een plek in de Eredivisie.

Di 24 mei 2022

Zo 29 mei 2022

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.