Dubbele gevoelens bij Feyenoord na misser Berghuis en rood Senesi

Feyenoord heeft verzuimd direct goed uit de Europese startblokken te komen, al zal het gelijkspel tegen Dinamo Zagreb vooral gemengde gevoelens opleveren.

Dinamo Zagreb
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Sinds zijn entree in november 2019 had Dick Advocaat als Feyenoord-trainer slechts één keer een nederlaag moeten incasseren. FC Porto had op 12 december voor die primeur gezorgd in het laatste Rotterdamse duel in de Europa League van vorig seizoen.

Ook na de terugkeer op het Europese podium bleef het bij die ene nederlaag voor Advocaat. Maar de Hagenaar zal niet helemaal tevreden terugkijken op het bezoek aan Zagreb en dan met name op het resultaat. Want Feyenoord verzuimde meteen een eerste belangrijke slag te slaan.

De Rotterdammers mochten het gezien de kansen magere resultaat zichzelf aanrekenen, waarbij het beschuldigende vingertje onder andere richting Steven Berghuis ging. De Oranje-international liet in de zevende minuut namelijk een uitgelezen kans op een vroege voorsprong liggen. Berghuis mocht vanaf elf meter aanleggen na een overtreding van Kristijan Jakic op Mark Diemers, maar hij knalde op keeper Dominik Livakovic.

Aan de andere kant onderscheidde Justin Bijlow zich bij een knappe inzet van Mario Gavranovic, maar het was vooral Feyenoord dat het ongelukkigst mocht zijn met de 0-0 ruststand. Want Mark Diemers en Bryan Linssen hadden ook hun kansen onbenut gelaten. Ook in de tweede helft mocht Feyenoord genoeg aanspraak maken op een treffer. Linssen en Berghuis toonden zich dreigende voor het Kroatische doel.

Halverwege de tweede helft vertroebelde het perspectief voor Feyenoord. Marcos Senesi incasseerde na een overtreding op de middenlijn zijn tweede gele kaart van de avond. De uitsluiting van Argentijnse verdediger veranderde de jacht op een winnende treffer in het voorkomen van een Kroatische goal. In die opzet slaagde mede dankzij knap keeperswerk Bijlow het tiental van Feyenoord, waardoor het punt toch ook een positief gevoel opleverde voor Advocaat en co.

Wolfsberger AC
1 - 1
CSKA Moskou
CSKA Moskou

Wolfsberger AC, dat volgende week op bezoek gaat in De Kuip, heeft op eigen veld tegen CSKA Moskou genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Adolfo Gaich brak in de vijfde minuut de ban namens de Russische gasten, die kort voor rust de gelijkmaker incasseerden. Michael Liendl benutte de strafschop. Daarmee bepaalde hij ook de eindstand, want ondanks verwoede pogingen van beide ploegen werd in de tweede helft niet meer gescoord.