Dubbele frustratie bij AZ: 'Daar word je wel een beetje moe van'

Reacties

AZ-aanvoerder Owen Wijndal is kritisch op zijn ploeg na de Conference League-wedstrijd tegen Randers FC (2-2). De Alkmaarders gaven in Denemarken tot twee keer toe een voorsprong uit handen. Beide treffers van Randers vielen uit vrije trappen.

Dubbele frustratie bij AZ: 'Daar word je wel een beetje moe van'
© Pro Shots
Randers FC
Randers FC
2 - 2
AZ
AZ

De huidige nummer vier van Denemarken was in eigen huis de onderliggende partij, maar hield toch een punt over aan de ontmoeting met AZ. 'Het meest frustrerende van deze avond? Dat we de kansen niet afmaken en dat zij uit twee standaardsituaties scoren. Er wordt niet goed genoeg gedekt. De afspraken zijn duidelijk, maar het gaat erom dat je snel terug loopt of je hoofd er tegenaan zet', zegt Wijndal tegen ESPN.

'Randers is ook gelukkig bij die twee standaardsituaties, maar dat dwing je ook af wanneer je er écht voor gaat. Aan de andere kant hadden wij genoeg kansen om de wedstrijd over de streep te trekken. Dat lukte ons net als in de voorgaande wedstrijden weer niet. Daar word ik wel een beetje moe van. Zo'n wedstrijd als vandaag moet je 'dood' maken. Randers was niet lastiger dan verwacht, maar wij waren slordig', aldus Wijndal.

Uitvoerig besproken
Ook AZ-trainer Pascal Jansen was kritisch op zijn spelers, met name bij de standaardsituaties waaruit Randers scoorde. 'Het is heel teleurstellend als je op deze manier een wedstrijd uit handen geeft. Hoe we eruit zien bij die standaardsituaties bevalt mij niet. We hebben deze situaties vooraf uitvoerig besproken en we wisten dat daar hun kracht lag', zegt Jansen.

'Bij de 2-2 is onze blokker in die situatie van mening dat hij zijn tegenstander maar laat lopen. We hebben weliswaar goede koppers in de ploeg, maar niet veel lengte. Dan moet je dit soort situaties op een andere manier bestrijden. Dat kan alleen als je je afspraken nakomt. Of ik naar aanleiding van vanavond iets ga veranderen in de opstelling? Daar ga ik rustig over nadenken. Dit zijn wel zaken die de aandacht vragen', besluit de trainer van AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.