Dubbele dreun blijkt funest: Genk ontslaat Van den Brom

Reacties

John van den Brom is ontslagen als trainer van RC Genk. Dat maakt de Belgische club maandag bekend. De Nederlandse trainer wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken.

Dubbele dreun blijkt funest: Genk ontslaat Van den Brom
© Pro Shots

Van den Brom stond al een tijd onder flinke druk bij Genk, dat het met een achtste plek in de Pro League minder goed doet dan verwacht. Genk speelde zondag weliswaar nog met 1-1 gelijk tegen KV Mechelen, maar daarvoor kreeg Van den Brom twee keer een dreun. Club Brugge was zowel in de competitie (2-3) als in het bekertoernooi (na strafschoppen) te sterk.

Voor de wedstrijd tegen Mechelen wist Van den Brom al dat hij in een lastig parket zat. 'Of ik een gevoel van do or die heb? Ja, maar dat kan bijna niet anders', zei Van den Brom op de persconferentie in aanloop die wedstrijd. 'We hebben onszelf in deze situatie gebracht. Aan ons om hier samen uit te komen.' Assistent-trainer Dennis Haar moest eerder al het veld ruimen bij Genk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De laatste overwinning van Genk dateert alweer van 31 oktober, toen Zulte Waregem met 2-6 werd verslagen. Daarna bleef de club zeven wedstrijden op rij zonder zege. 'De clubleiding heeft deze beslissing genomen omdat de resultaten niet in overeenstemming zijn met de kwaliteiten van de spelerskern en met de ambities die we dit seizoen samen hebben uitgesproken', meldt Genk in een statement.'

Assistent-trainers Glen Riddersholm en Domenico Olivieri nemen de taken van Van den Brom voorlopig over.

De recente resultaten van RC Genk:


Zo 21 nov. 2021

Do 25 nov. 2021

Zo 28 nov. 2021

Wo 1 dec. 2021

Zo 5 dec. 2021

Bekijk hier al onze video's
Meer RC Genk
Meer over RC Genk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.