Dubbele defensieve versterking op komst voor NEC

Reacties

NEC staat op het punt twee nieuwe spelers te verwelkomen. De Spanjaard Iván Márquez (27) en de Braziliaan Rodrigo Guth (20, foto) zijn allebei op weg naar Nijmegen.

Dubbele defensieve versterking op komst voor NEC
© Pro Shots

Daarmee krijgt trainer Rogier Meijer de gewenste defensieve versterking, waar nog meer behoefte aan was na het langdurig wegvallen van Rens van Eijden. De 33-jarige aanvoerder staat maandenlang aan de kant met een zware knieblessure en moest daardoor een streep zetten door zijn rentree in de Eredivisie. Met Kevin Bukusu (20) en Cas Odenthal (20) zaten er daardoor nog maar twee fitte centrumverdedigers in de selectie.

Daar komt nu dus verandering in, nu Márquez en Guth allebei op weg zijn naar NEC. De Spanjaard is transfervrij na zijn vertrek bij Cracovia Kraków, waar de ex-speler van Osasuna en Valencia B afgelopen seizoen zeventien competitieduels speelde in de Poolse Ekstraklasa. Guth moet op huurbasis overkomen van Atalanta Bergamo, dat hem afgelopen seizoen ervaring liet opdoen in de Serie B bij het uiteindelijk gedegradeerde Pescara.

Spelersprofiel

Márquez


Geboortedatum:
9 juni 1994
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Marbella
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,91 m
Gewicht:
82 kg
Huidige club:
1. FC Nürnberg

Spelersprofiel

Rodrigo Guth


Geboortedatum:
10 november 2000
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Curitiba
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,91 m
Gewicht:
80 kg
Huidige club:
Fortuna Sittard
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.