Dubbel gevoel bij Pröpper ondanks zijn zeldzame goal

Brighton & Hove Albion en Wolverhampton Wanderers hebben elkaar zondag in evenwicht gehouden. Davy Pröpper stapte ondanks een doelpunt met gemengde gevoelens van het veld.

Brighton & Hove Albion
2 - 2
Wolverhampton Wanderers

Op 26 februari 2019 had hij de primeur gehad. Op bezoek bij Leicester City maakte Pröpper zijn eerste Premier League-doelpunt. Veel meer dan een persoonlijk succes was het niet voor de Oranje-international. Brighton keerde met lege handen huiswaarts (2-1).

Ruim negen maanden later was het Pröpper die met een harde kopstoot na een voorzet van Leonadro Trossard The Seagulls minder dan een minuut na de gelijkmaker van Neal Maupay tegen Wolverhampton Wanderers op een 2-1 voorsprong zette.

Ondanks zijn goal zocht Pröpper na 45 minuten toch met een vervelend gevoel de kleedkamer op. Want juist zijn knullige balverlies bleek de inleiding voor de 2-2 van Diogo Jota, die op slag van rust met zijn tweede treffer van de dag de score in evenwicht bracht.

In de tweede helft maakten beide ploegen aanspraak op een derde treffer in hun jacht op de zege. Brighton-manager Graham Potter bracht Alireza Jahanbakhsh samen met Glenn Murray na ruim een uur binnen de lijnen om die jacht een impuls te geven.

De voormalige Eredivisie-kracht slaagde er niet in bij zijn eerste Premier League-optreden van het seizoen een heldenrol te vervullen. Dat was niemand gegeven in Brigthon, waar beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.