Duarte verlaat Eredivisie en gaat met Aris Europa in

Reacties

Lerin Duarte gaat zijn eerste avontuur in het buitenland aan. De middenvelder verruilt Heracles Almelo voor Aris Saloniki, dat volgend seizoen Europees voetbal speelt.

Duarte verlaat Eredivisie en gaat met Aris Europa in

De 28-jarige Duarte was bij Heracles in het bezit van een aflopend contract. Hij heeft in Griekenland, waar Aris het afgelopen seizoen vijfde werd, een contract voor drie seizoenen getekend. Tim Gilissen, technisch manager van Heracles, vindt het jammer dat de middenvelder er niet voor gekozen heeft om langer in Almelo te blijven.

'We hadden Lerin graag langer voor Heracles Almelo willen behouden. Hij is in vijf seizoenen, over twee periodes, een belangrijke waarde gebleken en afgelopen seizoen wist hij zijn rendement te verbeteren. Wij hebben namens Heracles Almelo een goede aanbieding gedaan, maar de ambitie van Lerin om een keer in het buitenland te spelen heeft hem doen besluiten ons te verlaten', aldus Gilissen.

Duarte kwam in Nederland uit voor Sparta Rotterdam, Ajax, SC Heerenveen en NAC Breda. Verreweg de meeste officiële wedstrijden speelde hij echter voor Heracles: 143. Daarin was de linkspoot goed voor negentien doelpunten en veertien assists.

Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.