Druk op Solskjaer neemt toe na krankzinnige slotfase tegen Leicester

Manchester United heeft opnieuw niet gewonnen in de Premier League. De formatie van manager Ole Gunnar Solskjaer ging zaterdag onderuit op bezoek bij Leicester City, waardoor de druk op de Noor nog meer toenam. Manchester City won wel en bleef in het spoor van Liverpool.

© Imago
Leicester City
4 - 2
Manchester United

De laatste Premier League-zege van Man United was alweer bijna een maand geleden toen werd gewonnen bij West Ham United (1-2). Daarna ging het mis tegen Aston Villa (1-2 nederlaag) en Everton (1-1), waardoor de druk op manager Ole Gunnar Solskjaer toenam. Voor de oefenmeester was het daarom prettig dat Mason Greenwood na twintig minuten de score opende tegen Leicester. De aanvaller trok aan de rechterkant naar binnen en zag ruimte. Hij haalde met zijn linkervoet uit en vuurde de bal in de verre hoek.

Zo'n tien minuten later stond het echter alweer gelijk in het King Power Stadium. Aan de 1-1 ging een flinke fout van Harry Maguire vooraf. De aanvoerder van United verspeelde de bal in de opbouw aan Kelechi Iheanacho, die teruglegde op Tielemans. De Belg waagde direct een poging die over het doel leek te gaan, maar de bal daalde net op tijd en vloog zo tot verbazing van doelman David de Gea in de linkerbovenhoek: 1-1.

In het eerste half uur slaagde Cristiano Ronaldo er nog niet in om zijn stempel op de wedstrijd te drukken en ook daarna kende de Portugese sterspeler een lastig duel. Aan de andere kant kreeg Leicester de grootste kans van de tweede helft via Tielemans. De Belg waagde een poging en zag De Gea de bal via de paal uit de linkerhoek werken. Kort daarna viel de 2-1 voor Leicester alsnog. Invaller Patson Daka stond bij een hoekschop vrij, kreeg de bal en stuitte op De Gea. Verdediger Caglar Söyüncü was er vervolgens als de kippen bij om van dichtbij raak te schieten.

Wie dacht dat het daarmee gedaan was in Leicester kwam bedrogen uit, want de slotfase werd nog veel tumultueuzer. United maakte vlak na de 2-1 van Leicester namelijk alweer gelijk. Invaller Marcus Rashford had een vrije doortocht na een pass van Victor Lindelöf en schoot overtuigend raak. Zo hadden de bezoekers nog zicht op de overwinning, zij het voor even. Leicester greep vanuit de aftrap namelijk alweer de voorsprong. 54 seconden na de goal van Rashford gaf Ayoze Pérez de bal af op Jamie Vardy, die met een schot in de rechterbovenhoek voor 3-2 zorgde. Daka strooide in de extra tijd nog meer zout in de wond van United door uit een vrije trap bij de tweede paal de 4-2 binnen te lopen. Zo verloor United voor het eerst in dertig duels een competitiewedstrijd buiten het eigen Old Trafford.

Manchester City
2 - 0
Burnley
Burnley

Na de zege van Liverpool bij Watford moest ook Manchester City winnen om in het spoor van The Reds te blijven. De start was veelbelovend, want al na twaalf minuten was het raak tegen Burnley. De nog zegeloze bezoekers waren achterin niet scherp genoeg. Phil Foden waagde een poging van buiten de zestien. Keeper Nick Pope bracht redding, maar liet de bal los en zag Bernardo Silva van dichtbij de score openen. Pope redde eerder wel goed op een inzet van Riyad Mahrez en hield kort na de 1-0 João Cancelo van scoren af.

Burnley, waar Erik Pieters in de basis stond, moest het hebben van spaarzame momentjes via onder anderen Josh Brownhill en Maxwel Cornet. Voor de rust kregen Mahrez, Raheem Sterling en Bernardo Silva nog kansen op 2-0, maar hun pogingen troffen geen doel. De tweede treffer van de thuisploeg viel na rust alsnog. Basisspeler Nathan Aké zag Kevin De Bruyne de score verdubbelen voor City met een schot in de linkerhoek nadat Mahrez de bal had afgepakt. Burnley hield de schade daarna beperkt, waardoor het bij 2-0 bleef.

Norwich City
0 - 0
Brighton & Hove Albion

Norwich City had voor zaterdag pas één punt gepakt en verdubbelde dat totaal tegen Brighton & Hove Albion. Doelman Tim Krul hield de nul en dat deed zijn collega Robert Sánchez ook. Krul had een goede redding in huis op een inzet van Leandro Trossard, terwijl Teemu Pukki na een uur naast schoot toen hij een grote kans kreeg namens Norwich. Zo bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel.

Aston Villa
Aston Villa
2 - 3
Wolverhampton Wanderers

Aston Villa leek Wolverhampton Wanderers de vijfde nederlaag van het seizoen te bezorgen, maar de bezoekers knokten zich heel knap terug. Anwar El-Ghazi zat op de bank bij de thuisploeg en zag Danny Ings in de tweede helft de score openen. John McGinn was de aangever en maakte halverwege het tweede bedrijf zelf de 2-0. Pas na tachtig minuten deed Wolves iets terug via Roman Saïss en dat bleek de opmaat naar een comeback. Conor Coady maakte vijf minuten later de 2-2 en diep in de extra tijd zag Rúben Neves zijn vrije trap aangeraakt worden en in het doel belanden: 2-3.

Southampton
Southampton
1 - 0
Leeds United

De wedstrijd tussen Southampton en Leeds United kende een primeur. Voormalig Vitesse-aanvaller Armando Broja opende in de tweede helft namelijk de score op aangeven van Nathan Redmond. Voor de spits was het zijn eerste Premier League-treffer en hij was de eerste Albanees die scoorde in de Engelse competitie. Voor de thuisploeg bleek de 1-0 genoeg voor de zege, waardoor basisklant Pascal Struijk en invaller Crysencio Summerville zonder punten terugkeerden naar Leeds.