Druk op Bosz neemt verder toe: nieuwe domper tegen 'Nederlands' Toulouse

Het Olympique Lyon van trainer Peter Bosz is er voor de vijfde keer op rij niet in geslaagd om te winnen in de Ligue 1. Tegen Toulouse gaf Les Gones een voorsprong uit handen.

Olympique Lyonnais
1 - 1
Toulouse
Toulouse

Vooraf stond de druk er vol op voor Peter Bosz na vier nederlagen op rij in de Ligue 1. Volgens Franse media moest de Nederlander vrezen voor zijn baan als er thuis tegen Toulouse niet zou worden gewonnen. De spelers leken dat in hun oren te hebben geknoopt, want na twee minuten was het al raak. Alexandre Lacazette speelde Tetê aan, wiens schot van richting werd veranderd en in het doel belandde.

Toulouse, met Branco van den Boomen, Stijn Spierings, Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal in de basis, moest zo in de achtervolging. Aboukhlal was na een kwartier dicht bij een goal. Hij kopte uit een vrije trap over. Vlak voor rust was ook Spierings onfortuinlijk. Zijn kopbal raakte de lat. Na rust viel de gelijkmaker alsnog. Aboukhlal wilde schieten, maar kwam ten val, waarna de bal voor de voeten kwam van Rafael Ratão. De Braziliaan was gelukkiger in de afronding: 1-1.

Door het gelijkspel kwam Lyon op veertien punten, nog altijd twee meer dan Toulouse. De achterstand op koploper Paris Saint-Germain bedraagt al elf punten. Bosz bleef nu al vijf wedstrijden op rij zonder overwinning.