Drost keert na vijf magere jaren terug op het oude nest

Reacties

Jesper Drost vervolgt zijn loopbaan bij PEC Zwolle. De 27-jarige middenvelder tekent een eenjarig contract bij de club die hij in 2015 verruilde voor FC Groningen. Na een tegenvallend avontuur bij Heracles Almelo gaat hij in Zwolle op zoek naar eerherstel.

Drost keert na vijf magere jaren terug op het oude nest
© Pro Shots

In de zomer van 2015 betaalde FC Groningen een slordige anderhalf miljoen euro voor de middenvelder, die eerder met PEC de beker en de Johan Cruijff Schaal had gewonnen. In Het Hoge Noorden wist hij de hoge verwachtingen niet waar te maken. Drie jaar later vertrok hij transfervrij naar Heracles. Mede door blessureleed kwam Drost in Almelo niet verder dan 21 competitiewedstrijden. De Almeloërs lieten hem deze zomer transfervrij vertrekken.

NAC Breda leek zijn volgende bestemming te worden, totdat oude liefde PEC zich in de strijd mengde. In Zwolle liggen er mogelijkheden op het middenveld door het vertrek van Gustavo Hamer (Coventry City) en het feit dat trainer John Stegeman Pelle Clement graag van de linkerkant ziet spelen.

Drost is de tweede officiële versterking van de Zwollenaren. Eerder deze week werd Rico Strieder overgenomen van FC Utrecht. Inmiddels nam de club naast Hamer ook afscheid van Lennart Thy (Sparta Rotterdam), Etiënne Reijnen (gestopt) en Dennis Johnsen (Ajax, was gehuurd).

Spelersprofiel

J. Drost


Geboortedatum:
11 januari 1993
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Nunspeet
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
HHC

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer J. Drost
Meer over J. Drost
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.