Droomzomer op komst voor Engelse EK-surprise: Arsenal trekt flink de buidel

Reacties

Ben White (23) lijkt een absolute droomzomer te gaan krijgen. De man die zeer verrassend met Engeland naar het EK mocht, is nu hard op weg naar Arsenal, dat een flink bedrag gaat neertellen voor de centrumverdediger van Brighton & Hove Albion.

Droomzomer op komst voor Engelse EK-surprise: Arsenal trekt flink de buidel
© Pro Shots

The Gunners eindigden vorig seizoen zwaar teleurstellend als achtste in de Premier League. In 38 competitieduels incasseerde de club evenwel slechts 39 tegengoals, alleen Manchester City en Chelsea deden het wat dat betreft beter. Desondanks wil manager Mikel Arteta er een verdediger bij, en dat lijkt dus White te worden.

De 23-jarige Engelsman moet volgens verschillende media 50 miljoen pond (bijna 60 miljoen euro) gaan kosten. Daarmee zou hij na Nicolas Pépé en Pierre-Emerick Aubameyang de op-twee-na duurste aankoop aller tijden worden. Voor spelers als Alexandre Lacazette, Mesut Özil en Alexis Sánchez betaalde Arsenal minder. Als de transfer doorgaat, wordt het voor White een absolute droomzomer.

Hij werd aanvankelijk geschrapt uit de EK-voorselectie van Engeland (dat was voor het eerst dat hij überhaupt werd opgeroepen voor de nationale ploeg), maar maakte in de oefeninterland tegen Oostenrijk daarna toch nog zijn debuut. Eigenlijk zou hij de selectie daarna verlaten en op vakantie gaan,  maar toen Trent Alexander-Arnold geblesseerd moest afhaken, haalde bondscoach Gareth Southgate hem verrassend genoeg alsnog bij de groep. Hij kwam op dit EK nog niet in actie.

Waar White dus waarschijnlijk komt, lijkt het er sterk op dat Konstantinos Mavropanos gaat vertrekken. De eveneens 23-jarige Griek kwam in 2018 over van PAS Giannina, maar brak nooit door. Hij werd al verhuurd aan 1. FC Nürnberg en VfB Stuttgart, laastgenoemde club gaat hem nu definitief overnemen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.