Droomweek voor Kuipers met CL-kraker én bekerfinale

Reacties

Björn Kuipers staat voor een prachtige week. De arbiter is door de UEFA aangewezen om de Champions League-kraker tussen Liverpool en Real Madrid in goede banen te leiden en fluit zondag de TOTO KNVB-bekerfinale tussen Ajax en Vitesse. 

Droomweek voor Kuipers met CL-kraker én bekerfinale
© Pro Shots

Kuipers wordt bij beide topwedstrijden bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Pol van Boekel fungeert zowel op Anfield als in De Kuip als VAR; woensdag krijgt hulp van Dennis Higler, zondag van Joost van Zuilen.

Voor Kuipers wordt de wedstrijd van woensdag, waarin Liverpool voor de opgave staat om een 3-1 achterstand weg te poetsen tegen Real, zijn achtste duel in de Champions League van dit seizoen. Eerder floot de ervaren arbiter al onder meer de clashes tussen Barcelona en Paris Saint-Germain (1-4) en Juventus en FC Porto (3-2) in de achtste finale.

Kuipers fluit zondag voor de vierde keer in zijn scheidsrechtersloopbaan de bekerfinale. Eerder had hij de leiding bij de finales Feyenoord - AZ (2017/18), Feyenoord - FC Utrecht (2015/16) en AZ - PSV (2012/13). 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.