Droomtransfer Musaba bijna rond: van NEC naar AS Monaco

Reacties

Anthony Musaba staat op het punt om NEC te verruilen voor AS Monaco. De negentienjarige vleugelaanvaller heeft de medische keuring bij de Ligue 1-club al achter de rug.

Droomtransfer Musaba bijna rond: van NEC naar AS Monaco
© Pro Shots

Musaba zal een meerjarig contract tekenen bij AS Monaco, dat diverse clubs aftroeft. Ook Olympique Marseille en Valencia werden met hem in verband gebracht. De aanvaller kreeg in de winterstop bovendien een rondleiding van Borussia Dortmund.

Tijdens het afgelopen seizoen in de Eerste Divisie was Musaba goed voor 25 wedstrijden, waarin hij zeven keer scoorde. Geen uitzonderlijke productie.

'Dit soort talenten koop je op de potentie die erin zit', vertelde directeur Wilco van Schaik van NEC daarover in gesprek met VI. 'Je moet als club de overtuiging hebben dat je dit soort jongens kan ontwikkelen. Er zullen altijd mensen zijn die denken dat dat niet gebeurt. Dat was hier met Arnaut Groeneveld ook. Dan zei men dat hij het nooit ging redden en binnen een jaar was hij door Club Brugge alweer doorverkocht.'

Musaba vierde in april 2019 zijn debuut in de hoofdmacht van NEC, waar hij het laatste deel van zijn opleiding doorliep. Daarvoor was hij actief in de jeugd van Vitesse. Het transferbedrag zal rond de 2,5 miljoen euro zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.