Droomtransfer Bacuna: van FC Groningen naar de Premier League

Reacties

Juninho Bacuna speelt de komende drie seizoenen voor Huddersfield Town. De Premier League-club neemt de middenvelder over van FC Groningen.

Droomtransfer Bacuna: van FC Groningen naar de Premier League

Er was de laatste weken veel beweging rondom de speler van Jong Oranje. Onder andere Dinamo Kiev, FC Kopenhagen, Dynamo Dresden én Maccabi Haifa lieten hun oog vallen op de geboren Groninger. Uiteindelijk was het Huddersfield dat tegen een marktconform bedrag, de pas twintigjarige middenvelder overnam.

Bacuna doorstond maandag de medische keuring en wordt bij de nummer zestien van afgelopen seizoen teamgenoot van Terence Kongolo en Rajiv van la Parra.

Verrassend is het overigens niet dat de Oranje-belofte uitgerekend in Engeland zijn loopbaan voortzet. Bacuna wordt begeleid door Henk-Maarten Chin, die eerder diens oudere broer Leandro en Virgil van Dijk van Groningen naar Groot-Brittannië bracht. Leandro maakte in 2013 de overstap naar Aston Villa, Van Dijk ging eerst naar Celtic alvorens Chin hem naar Southampton bracht.

Bacuna, die een driejarig contract met nog een optiejaar tekent, speelde in totaal 83 competitiewedstrijden voor de Groningers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.