Droomdebuut verandert in nachtmerrie voor De Rossi bij Boca

Daniele De Rossi houdt gemengde gevoelens over aan zijn debuut voor Boca Juniors. De middenvelder scoorde, maar werd met zijn ploeg wel uitgeschakeld in het Argentijnse bekertoernooi.

De 36-jarige De Rossi tekende onlangs een contract bij Boca, nadat hij na achttien jaar afscheid had genomen van AS Roma. Voor die club maakte hij in 616 wedstrijden 'slechts' 63 doelpunten. Geen gemiddelde waarmee de defensieve middenvelder een geboren doelpuntenmaker genoemd kan worden. Toch begon zijn avontuur in Argentinië met een treffer.

De Rossi zette Boca in de bekerwedstrijd tegen Almagro, uitkomend op het tweede niveau, in de 28ste minuut op voorsprong. De middenvelder kopte raak uit een hoekschop. Het droomdebuut veranderde hierna in een soort van nachtmerrie, toen De Rossi een gele kaart kreeg en dertien minuten voor tijd gewisseld werd. Boca stond toen nog steeds op een 1-0 voorsprong.

Die voorsprong bleef niet staan. Juan Manuel Martínez bracht de gelijkmaker op het scorebord en in de strafschoppenreeks ging het vervolgens helemaal mis voor Boca. Carlos Tévez was de enige Boca-speler die scoorde vanaf de stip en dus dropen De Rossi en co met het schaamrood op de kaken af. Over vijf dagen kan De Rossi zijn competitiedebuut maken, wanneer Boca het in eigen huis opneemt tegen Club Atlético Aldosivi.